Nezavisnost Katalonije šalje Barsu u francusku Ligu 1? | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Svijet

Nezavisnost Katalonije šalje Barsu u francusku Ligu 1?

Izvor: B92 | Foto: Tviter | Datum:28.10.2015.
Francuski premijer Manuel Vals smatra da bi fudbalski klub Barselona mogao da igra u nacionalnoj Ligi 1 ukoliko bude isključen iz španske Primere.

Radost fudbalera Barselone u utakmici sa Realom (FOTO: Twitter) -   Španske fudbalske vlasti ranije su upozorile da bi prema Zakonu o sportu u toj državi katalonski klubovi mogli da budu isključeni iz sportskih takmičenja ukoliko se Katalonija odvoji od Španije.

"Da li bi Barselona u tom slučaju mogla da igra u Francuskoj? Mislim da može. Monako takođe igra u Ligi 1 i oko toga ne bi trebalo da nastanu problemi", rekao je Vals, a prenosi pariski "Žurnal di Dimanš".

Francuski premijer poznat je kao navijač Barselone.

"Rođen sam u Barseloni i znam kakva je tamo strast za fudbalom. Pamtim atmosferu na Nou Kampu iz vremena mog djetinjstva. Istorija kluba kakav je Barselona – to nije samo fudbal", zaključio je Vals.

Na regionalnim parlamentarnim izborima u Kataloniji 28. septembra apsolutnu većinu dobile su stranke koje se zalažu za nezavisnost od Španije.


Kategorija: Svijet

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: