LŠ: Real i Siti sigurni u osmini finala | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Svijet

LŠ: Real i Siti sigurni u osmini finala

Izvor: B92 | Foto: REUTERS | Datum:03.11.2015.
Real Madrid i Mančester Siti plasirali su se u osminu finala Lige šampiona, dva kola prije kraja grupne faze takmičenja.

LŠ - Real u osmini finala - Foto: REUTERS

Real je minimalnom pobjedom nad Pari Sen Žermenom obezbijedio jedno od prva dva mjesta u grupi A, a Mančester Siti sa 3:1 u Sevilji učinio isto u grupi D.

Vejn Runi postigao je gol poslije 955 minuta i donio M. Junajtedu vjerovatno ključnu pobjedu nad CSKA (1:0) u grupi B. Benfika je sa 2:1 protiv Galatasaraja iskoristila kiks Atletiko Madrida.

U grupi A Real ima tri boda više od Pari Sen Žermena, a Šahtjor je sa ubjedljivih 4:0 protiv Malmea stigao švedski klub i vratio se u borbu za proljeće u Evropi.

U grupi B, Junajted ima bod više od Volfsburga i PSV koji je stigao njemačkog rivala pobjedom u Ajndhovenu 2:0. CSKA je u najtežoj, ali ne i nemogućoj situaciji.

U grupi C, Benfika se mučila sa Galatasarajem, ali je golovima iz kaznenog prostora slomila Turke na Lužu, te prestigla Atletiko za dva boda, nakon remija "jorgandžija" u Kazahstanu. Galata mora da slavi u Madridu u sljedećem kolu ako želi u drugu fazu.

U grupi D, Mančester Siti je u prvom poluvremenu slomio Sevilju i obezbijedio plasman u osminu finala. Korak od toga je Juventus, nakon što je "Stara dama" odoljela Borusiji Menhengladbah sa igračem manje (1:1).

Liga šampiona, četvrto kolo:

Grupa A:
Šahjtor – Malme 4:0
Gladkij 29, Srna 48p, Da Silva 55, Tešeira 73
Real Madrid – PSŽ 1:0
Načo 35

Grupa B:
Mančester Junajted – CSKA Moskva 1:0
Runi 80
PSV Ajndhoven – Volfsburg 2:0
Lokadija 56, De Jong 86

Grupa C:
Benfika – Galatasaraj 2:1
Žonas 52, Luisao 67 – Podolski 58
Astana – Atletiko Madrid 0:0

Grupa D:
Borusija Menhengladbah – Juventus 1:1
Džonson 18 – Lihtštajner 44
Sevilja – Mančester Siti 1:3
Tremulinas 25 – Sterling 9, Fernandinjo 11, Boni 36


Kategorija: Svijet

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: