Đoković osvojio masters u Parizu i srušio rekord | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Svijet

Đoković osvojio masters u Parizu i srušio rekord

Izvor: RTRS | Foto: AP | Datum:08.11.2015.
Novak Đoković osvojio treću vezanu titulu na Mastersu u Parizu. U finalu je pobijedio Britanca Endija Mareja sa 2:0 (6:2, 6:4).

Novak Đoković - Foto: AP Đoković je u glavnom gradu Francuske došao do četvrte titule, treće u nizu, a ujedno i 58. trofeja u karijeri.

Srbin je postao prvi igrač u istoriji tenisa koji je u jednoj sezoni osvojio šest turnira iz serije 1.000, nakon što je najbolji bio u Indijan Velsu, Majamiju, Monte Karlu, Rimu i Šangaju.

Novak je tokom cijelog meča protiv Mareja bio dominantan i lakše nego što se očekivao slavio poslije sat i po igre, ali i povećao prednost u međusobnim duelima protiv istog protivnika na 21:9.

Đoković je sa dva brejka lako došao do prvog seta, ali je u drugom Marej pokušao da unese neizvesnost vrativši u četvrtom gemu brejk. Ipak, prvi reket svijeta prelomio je duel u sedmom gemu brejkom, koji je održao do kraja.

Masters u Parizu igrao se za ukupan nagradni fond od 3,83 miliona evra.


Kategorija: Svijet

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: