Rekordi guraju Đokovića naprijed | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Svijet

Rekordi guraju Đokovića naprijed

Izvor: Agencije | Datum:23.12.2019.

ABU DABI - Srpski teniser Novak Đoković zvanično je najbolji igrač u prethodnoj deceniji jer je osvojio najviše velikih titula, ali u onim najvažnijim parametrima i dalje su ispred njega Rodžer Federer i Rafael Nadal.



Švajcarac ima 20 grend slem titula, Španac jednu manje, dok je Đoković na 16. Upravo to je pogonsko gorivo za drugog tenisera svijeta koji je željan da sustigne konkurente, ali prije svega pomjeri sopstvene granice.

- Rekordi Nadala? To je cilj. Moja motivacija su prevashodno sopstveni rekordi, pomeranje granice, to me tera da se takmičim. Volim da igram tenis, volim da se takmičim. Ali turniri su različiti. Da biste bili profesionalni teniser i igrali na najvišem nivou, zaista morate da postavljate ciljeve svaki dan, svaki mesec, svake godine - rekao je Đoković. Prvi pripremni turnir za novu sezonu završio je pobjedom nad Karenom Hačanovim u Abu Dabiju, tako da Ujedinjene Arapske Emirate napušta sa polovičnim učinkom, jer je prethodno izgubio od Stefanosa Cicipasa. Do Australijen opena na kojem branio titulu, braniće boje Srbije na ATP kupu sa Dušanom Lajovićem, a zatim će nastupiti na turniru u Adelejdu. S obzirom na to da je u Melburnu pehar podizao sedam puta glavni je favorit da to uradi i osmi, sa čim bi napravio dodatni pritisak na glavne konkurente.

- Imam ciljeve, kao i svi drugi. Naravno, velika mi je čast da se borim za istorijske rezultate i, možda, postignem još veće uspehe. To me, zajedno sa drugim stvarima, gura napred - naglasio je Đoković.

Najviše razloga za zadovoljstvo poslije turnira u Abu Dabiju ima Nadal koji je poslije maratonskog meča savladao Stefanosa Cicipasa u tri seta. Bila je to njegova peta pobjeda u deset nastupa.

- Igrao sam ovde deset puta, zašto ne bih i 11. Ali, nikad se ne zna. Svake godine sam sve stariji, ali nadam se da ću biti zdrav i da ću se vratiti. Uživam u ovom turniru, uvijek se odlično osjećam - rekao je Nadal.

Finalni meč trajao je tri sata i 15 minuta.

- Nikada nisam igrao ovako dugo na nekoj egzibiciji, možda čak i meč uopšte. Dao sam sve od sebe. Bilo je ovo nekoliko vrlo dobrih dana, uživao sam. Čestitam Rafi, na pravi način je završio ovu godinu - rekao je Cicipas.

55 “velikih trofeja” ima Đoković, a Nadal i Federer po 54, 20 grend slemova ima Federer, 19 Nadal, a 16 Đoković.



Kategorija: Svijet

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: