Pelević novi predsjednik Svjetske kik-boks federacije | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Svijet

Pelević novi predsjednik Svjetske kik-boks federacije

Izvor: Herceg TV | Foto: Herceg TV | Datum:24.11.2015.
Predsjednik Kik-boks saveza Srbije i Evropske federacije Borislav Pelević izabran je danas za prvog čovjeka Svjetske kik-boks federacije.

Za Pelevića je na konferenciji u Dablinu od 115 zemalja glasalo 113, a samo su Hrvatska i Južna Afrika bile uzdržane.
"Ovo je ne samo moj lični, nego i uspjeh srpskog kik-boksa i srpskog sporta uopšte. To je mali uspjeh srpske diplomatije i na to sam veoma ponosan. Kada vas podrzi 113 zemalja svijeta onda je to zaista velika stvar " rekao je poslije izbora Pelević.

Prema njegovim riječima plan je da se kik-boks razvije na sve kontinente, ne samo u Evropi.
"Čeka nas prijem u Međunaroni olimpijski komitet. Za dvije godine kik-boks će biti dio Svjetskih igara, što je naš najveći uspjeh. Sasvim sigurno je da kik-boks ide velikim koracima napred, ne samo u Srbiji i Evropi, nego u cijelom svijetu", zaključio je Pelević.

Pelević je na funkciji predsjednika Svjetske kik boks federacije zamijenio Italijana Enija Falsonija, koji se povukao iz zdravstvenih razloga. Na prijedlog Pelevića izabrani su i novi potpredsjednici i novi Upravni odbor VAKO federacije.

Dragutin Papović, Alija Ogrić i Ivan Strugar

Dragutin Papović, Alija Ogrić i Ivan Strugar

Na Skupštini Svjetske kik boks federacije učestvuju i predsjednik kik-boks saveza Bosne i Hercegovine Alija Ogrić i predsjednik kik-boks saveza Republike Srpske Dragutin Papović.



Kategorija: Svijet

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: