Mijat debitovao u Bundes ligi | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Svijet

Mijat debitovao u Bundes ligi

Izvor: Radio Trebinje | Datum:01.12.2015.

Nakon dileme o novom klubu i neizvjesnosti oko premijernog nastupa u Bundes ligi, Mijat Gaćinović, dijete „Leotara“ i „zlatni orlić“, član Omladinske reprezentacije Srbije – šampiona svijeta, konačno je debitovao u dresu „Ajntrahta“ iz Frankfurta. I to u velikom stilu.

mijat gacinovic 1Igrom u meču protiv Majnca u subotu Gaćinović je impresionirao njemačke novinare.

Činjenica je da je Mijat Gaćinović po dolasku u Ajntraht iz Frankfurta imao poprilično težak period „prilagođavanja“.

Trener Armin Veh ga dugo vremena nije vidio kao člana startne postave, a Gaćinović je morao da se zadovolji klupom. I to ne često.

I kako to obično biva, dok jednom ne smrkne drugom ne svane, povreda standardnog igrača Marka Štendera otvorila je vrata Mijatu Gaćinoviću, debitovao je srpski krilni fudbaler u meču sa Majncom oduševio je fanove kluba iz Frankfurta.

mijat gacinovicI novinari su puni hvalospjeva.

„Gaćinović je fantom! Srbin je velika pobeda Ajntrahta“, jedni su od naslova koji objašnjavaju igru Gaćinovića.

Zadovoljan je bio i trener Armin Veh.

„Mijat je počeo da radi sve bolje i bolje na treninzima. I dalje mislim da će morati da poboljša defanzivnu igru. Njemu je potrebno vreme, jer je prošao u mnogo jaču ligu nego što je srpska. Mora da se navikne. Međutim, dobro je što on ima iskustva u seniorskom fudbalu. Bio je i prvak svijeta“, poručio je trener Ajntrahta.

Bruno Hubner, sportski direktor Ajntrahta takođe nije štedio riječi hvale.

„Sa Mijatom Gaćinovićem smo stekli veoma talentovanog igrača za nas, on je brz, okretan i stekao je mnogo iskustva za svoje mlade godine, to je investicija u budućnost“, kaže Hubner.

Moguće je da će mladi reprezentativac Srbije dobiti šansu i u sudaru sa Darmštatom.
Sve u svemu lijep završetak godine za Mijata Gaćinovića.


Kategorija: Svijet

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: