Nakon novca za Bolnicu u Istočnom Sarajevu, Košarac donirao 5.000 KM za kupovinu respiratora Bolnici u Trebinju | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Svijet

Nakon novca za Bolnicu u Istočnom Sarajevu, Košarac donirao 5.000 KM za kupovinu respiratora Bolnici u Trebinju

Izvor: Princip | Datum:27.03.2020.

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac podržao je inicijativu uglednih trebinjskih privrednika za nabavku respiratora za potrebe JZU Bolnica Trebinje u aktuelnoj epidemiološkoj situaciji uzrokovanoj širenjem korona virusa.

Kako saznajemo, Košarac je kupovinu respiratora podržao sa 5.000 KM iz vlastitih sredstava, što je njegova druga donacija zdravstvenim ustanovama u Republici Srpskoj u tekućoj sedmici.

Košarac je, podsjetimo, u srijedu, 25. marta, potpisao izjavu kojom je zatražio da mu se obustavi isplata polovine plate i da se ta sredstva usmjere na račun JZU Bolnica ''Srbija'' u Istočnom Sarajevu za potrebe rada ove zdravstvene ustanove u novonastalim okolnostima.

On je pomenutu informaciju podijelio na društvenim mrežama, napisavši, između ostalog, da su zdravstveni radnici, angažovani na suzbijanju korona virusa, svakodnevno izloženi rizicima, te da je svaka pomoć za nabavku zaštitne opreme i sredstava dobrodošla.

Osim doniranja novčanih sredstava za potrebe bolnica u Republici Srpskoj, Košarac je, kao resorni ministar, nedavno zatražio da se proizvodi i sirovine za proizvodnju medicinskog gasa, bez kojeg respiratori potrebni za liječenje zaraženih korona virusom, uvrste u listu vitalnih proizvoda koji će imati olakšani transport između zemalja CEFTA-e, a koju je Ministarstvo na čijem je čelu dostavilo Sekretarijatu CEFTA-e.

Prema našim informacijama, Košarac će u narednom periodu biti angažovan i na pomoći i donacijama Univerzitetskoj bolnici u Foči.


Kategorija: Svijet

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: