Đoković šesti put osvojio titulu u Melburnu | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Svijet

Đoković šesti put osvojio titulu u Melburnu

Izvor: SRNA | Foto: Getty Images | Datum:31.01.2016.
Najbolji teniser svijeta Novak Đoković osvojio je prvi Grend slem turnir sezone, Australijan open!

Novak Đoković - Foto: Getty Images

Srpski teniser je u finalu Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu savladao Britanca Endija Mareja sa 3:0, po setovima 6:1, 7:5 i 7:6 (7-3).

Prvi reket svijeta osvojio je svoj šesti trofej u Melburnu, ukupno 11. Grend slem naslov u karijeri, dok je Marej ostao na dva osvojena Grend slema. Srpski teniser je tako izjednačio rekord Roja Emersona po broju titula osvojenih u Melburnu.


Novak Đoković (Foto: The Telegraph) Đoković i Marej sastali su se četvrti put u finalu Australijan opena, a najbolji teniser svijeta ostvario je 22. pobjedu u 31. međusobno odigranom meču sa Britancem.

Najbolji teniser svijeta do finala je došao pobjedom nad Rodžerom Federerom (6:1, 6:2, 3:6, 6:3), dok je Marej u polufinalu bio bolji od Miloša Raonića (4:6, 7:5, 6:7 (4-7), 6:4, 6:2).

Novak Đoković (Foto: https://twitter.com/australianopen) Đoković je izjavio da je počastovan što se nalazi među velikim imenima svjetskog tenisa, istakavši da mu je posebno drago što se sa šest trofeja na Otvorenom prvenstvu Australije izjednačio sa legendarnim Rojem Emersonom.

- Zahvalan sam mom timu, svaki put kada igramo Gren slem jedinstven je osjećaj. Svi moramo da dišemo kao jedan i svaki dan da radimo sa ciljem. Tri nedjelje smo ovdje i nadali smo se da ćemo podići trofej. Izuzetno sam počastovan što me spominju pored velikih imena ovog sporta. Ovo je velika privilegija, da izjednačim rekord Emersona od šest titula u Melburnu, jednog od najboljih igrača koji su igrali - rekao je Đoković poslije dodjele trofeja.

Đoković je pohvalio svoga današnjeg protivnika i velikog prijatelja Endija Mareja.

- Endi je veliki šampion, sjajna osoba i vrlo predana ovom sportu. Siguran sam da ćemo budućnosti imati još prilika da se borimo za ovaj trofej - rekao je najbolji svjetski teniser.

Đoković je pohvalio organizaciju prvog Gren slem turnira u sezoni, rekavši da Australijan open sa pravom nazivaju "srećni" slem.

Čestitku Novaku Đokoviću, u ime građana Republike Srpske i u svoje lično ime, uputio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

- Sjajnom igrom i fantastičnom pobjedom svim ljubiteljima sporta, i u Republici Srpskoj, priuštili ste nezaboravne trenutke, i sve nas, koji za Vas navijamo, još jednom učinili ponosnim i srećnim. Želim Vam puno sportske sreće, uspjeha i pobjeda -  navedeno je u čestitki predsjednika Dodika. 

Čestitke Đokoviću uputili su i predsjednica Vlade Republike Srpske, Željka Cvijanović i ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske, Jasmina Davidović.


Kategorija: Svijet

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: