Mesi - Ronaldo, večeras za sva vremena! | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Svijet

Mesi - Ronaldo, večeras za sva vremena!

Datum:08.12.2020.

Dvojica najboljih fudbalera svijeta u 21. vijeku Lionel Mesi i Kristijano Ronaldo igraće večeras jedan protiv drugog na meču Barselona - Juventus, prvi put poslije dvije godine i sedam mjeseci.

Posljednji put sreli su se 6. maja 2018.godine na Kamp nou u La Ligi, Barselona i Real odigrali su 2:2, a obojica su postigli po gol.

Argentinac i Portugalac, zajedno osvajači 11 Zlatnih lopti i devet Liga šampiona, nisu se sreli nakon toga, pošto je Ronaldo napustio Real Madrid i preselio se u Juventus.

U prvom meču u Torinu 28. oktobra, kada su Katalonci slavili 2:0, Ronalda nije bilo u timu zbog virusa korona.

Mesi i Ronaldo sreli su se u Ligi šampiona pet puta, tri puta dok je Ronaldo bio u Mančester Junajtedu (u polufinalu 2008. i finalu 2009), a dva puta na duelima Reala i Barselone, u polufinalu 2011. godine.

Zanimljivo, pobjednik je svaki put osvajao trofej, Ronaldo 2008, odnosno Mesi 2009. i 2011. godine.

Oba tima već su obezbijedila plasman u osminu finala, ali "posljednji (zajedničk) ples" dva majstora, kako to naslovljavaju pojedini evropski mediji - dovoljna je pozivnica da svi ljubitelji fudbala prate ovaj duel.


Kategorija: Svijet

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: