Sjajna Olga Danilović nadigrala Petru Martić | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Svijet

Sjajna Olga Danilović nadigrala Petru Martić

Izvor: nezavisne.rs | Datum:09.02.2021.

Olga Danilović, srpska teniserka, ostvarila je veliku pobjedu nad Hrvaticom Petrom Martić u prvom kolu Australijan opena rezultatom 7:5, 3:6, 6:4.

Trenutno 183. igračica na VTA listi je uspjela herojskim nastupom da savlada 19. teniserku svijeta u meču koji su obilježili veliki preokreti.

Na kraju je Danilovićeva pronašla pravi način da okonča meč, zaigrala je briljantno u finišu trećeg seta i sasvim zasluženo obezbijedila sebi mjesto u drugom kolu Australijan opena.

Olga je već u prvom gemu prvog seta imala veliki problem, ali je uspjela da spasi brejk loptu za protivnicu.

Ipak, to joj nije pošlo za rukom u trećem gemu, u četvrtom je Martićeva povela sa 3:1, ali je zatim Danilovićeva "povezala" tri gema i povela sa 4:3.

U nastavku su obje teniserke imale prilike da završe set, a čast da to učini imala je srpska teniserka, u 12. gemu, iskoristivši drugu set loptu.

Martićeva je u boljem ritmu startovala drugi set, napravila je brejk već na startu i poslije sedmog gema imala prednost od 5:2.

Olga je uspjela da opstane u setu, da napravi brejk i smanji na 5:3, ali ne i da to potvrdi u narednom gemu koji je bio posljednji u setu, čime je Hrvatica donijela sebi izjednačenje u setovima.

Djelovalo je da je Martićeva u boljem ritmu u trećem setu, povela je sa 3:1, ali je Olga ponovo stigla do preokreta i u sedmom gemu je napravila brejk za 4:3 i priliku da osvajanjem narednog gema na svoj servis stigne na korak od velike pobjede.

Ipak, srpska teniserka nije uspjela da potvrdi brejk, Martićeva je iskoristila drugu šansu i izjednačila na 4:4.

Stigla je 19-godišnja Olga do izjednačenja u devetom gemu, a iscrpljujućim poenom sa preko 20 razmijenjenih udaraca i do brejk prilike koju je i iskoristila, fenomenalnim pasing-šot udarcem, nakon što je uspela da stigne drop-šot i lob rivalke.

U narednom gemu je došla do 40:0, tri meč lopte i uspjela je da iskoristi prvu, za veliko slavlje u Melburnu, a sljedeća protivnica će joj biti Amerikanka Šelbi Rodžers, trenutno 57. igračica svijeta.


Kategorija: Svijet

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: