Predata peticija za otkazivanje Olimpijskih igara | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Svijet

Predata peticija za otkazivanje Olimpijskih igara

Izvor: RTRS | Datum:14.05.2021.

Peticija za otkazvanje Olimpijskih igara u Tokiju sa 351.000 potpisa predata je danas guverneru glavnog grada Japana, a na organizatore je apelovano da im "prioritet budu životi".
 

Onlajn peticiju pod nazivom "Otkažite Olmipijske igre u Tokiju radi zaštite naših života" pokrenuo je ranije ovog mjeseca Kendži Uconomija, advokat i bivši kandidat za guvernera Tokija.

Potpisi su sakupljeni brže nego za bilo koju drugu peticiju na platformi Change.org u Japanu, a Ucunomija je rekao da to "odražava mišljenje javnosti" o ovom pitanju, prenio je AFP.

Ankete konstantno pokazuju da se većina Japanaca protivi održavanju Igara ove godine i da podržava dodatno odgađanje ili otkazivanje takmičenja zbog pandemije virusa korona.

Ucunomija je pozvao guvernera Tokija Juriku Koike da zatraži od Međunarodnog olimpijskog komiteta /MOK/ da otkaže Igre.

Peticija je poslata MOK-u i Međunarodnom paraolimpijskom komitetu, kao i lokalnim organizatorima i nacionalnoj vladi.

Japan se trenutno bori protiv četvrtog talasa epidemije virusa korona, a Tokio i još pet prefektura su pod vanrednim stanjem.


Kategorija: Svijet

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: