Japanci neće Olimpijske igre - 400.000 potpisa protiv! | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Svijet

Japanci neće Olimpijske igre - 400.000 potpisa protiv!

Izvor: RTRS | Datum:27.05.2021.

Više od 400.000 ljudi u Japanu je potpisalo peticiju protiv održavanja Olimpijskih igara u Tokiju ove godine, a tu inicijativu je pokrenuo japanski političar Kendži Uconomija.
 
Građani koji su potpisali peticiju smatraju da vlasti na silu pokušavaju da organizuju najveće sportsko takmičenje iako je situacija sa pandemijom virusa korona u Japanu i dalje na zabrinjavajućem nivou.

U peticiji se navodi da proces vakcinacije napreduje samo u dijelovima Evrope i SAD, kao i da još nije postao faktor koji presudno utiče na sprečavanje zaraze.

Inicijativa je usmjerena ka organizatorima Olimpijskih igara, predsjedniku Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomasu Bahu, prvom čovjeku organizacionog komiteta Igara Seiku Hašimotu i guverneru Tokija Juriku Koikeu.

Uz njih, peticija je upućena i medicinskim zvaničnicima u japanskoj prestonici.

- Situacija se pogoršava - ukazuju autori peticije.

Olimpijske igre je trebalo da se održe 2020. godine, ali su odložene za 2021, trebalo bi da startuju 23. jula i da traju do 8. avgusta.


Kategorija: Svijet

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: