Olimpijska baklja stigla u Tokio | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Svijet

Olimpijska baklja stigla u Tokio

Izvor: RTRS | Datum:09.07.2021.

Olimpijski plamen stigao je danas u Tokio, a tom prilikom održana je skromna ceremonija bez prisustva javnosti zbog straha od virusa korona, nakon objave da navijači neće moći da prisustvuju većini takmičenja.
 

Po kišnom jutru, dvije sedmice prije otvaranja najveće sportske manifestacije od početka pandemije, plamen je donesen na binu i predat guverneru Tokija Juriki Koike.

Uprkos promjenama tradicionalnog nošenja baklje, ona je predata kao simbol nade, rekla je Koike, prenio je AFP.

Organizatori Olimpijskih igara i zvaničnici Vlade Japana saopštili su juče da gledaoci neće moći da prate takmičenja na licu mjesta. U Tokiju je proglašeno novo vanredno stanje zbog virusa, a period obuhvata čitave Olimpijske igre.

Ovo će biti prve Igre koje će u najvećoj mjeri biti održane iza zatvorenih vrata. Manji broj takmičenja biće održan izvan Tokija.

Ceremonija nošenja baklje počela je u martu i trebala je da doprinese rastu uzbuđenja uoči Igara, ali je u mnogim slučajevima trasa skrenuta sa javnih puteva, uključujući Tokio, da masa ne bi širila virus.

Prije nego što je baklja jutros stigla u Tokio, nastupio je petočlani duvački orkestar, a događaj je pratilo samo nekoliko novinara.


Kategorija: Svijet

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: