RTRS, 17.00: Odbojkašice Srbije protiv Turske za finale EP | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Svijet

RTRS, 17.00: Odbojkašice Srbije protiv Turske za finale EP

Izvor: RTRS | Datum:03.09.2021.

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije danas od 17 sati igra protiv Turske u polufinalu Evropskog prvenstva u Beogradu. Prenos meča gledajte na RTRS.


 

Duel aktuelnih svjetskih i dvostrukih uzastopnih šampionki Evrope i Turkinja biće repriza finala iz Ankare 2019. godine, u kom su izabranice Zorana Terzića slavile 3:2.

- Ne samo da smo prošli finalisti, nego posljednjih dugo godina ratujemo sa njima. Pobijedili smo ih 2015. za bronzu, pa 2017. smo ih dobili u polufinalu, pa 2019. u finalu... I 2011. u polufinalu. Redovno ratujemo u završnicama šampionata. Izuzetno su dobra ekipa, sastavljena od odličnih igrača sa vrlo dobrom klupom. One igraju u jednoj od najjačih liga na svijetu. Još jedan detalj je važan, koji može da odluči, a nadam se da neće biti na njihovoj strani, a to su želja i motiv - rekao je Terzić.

Istakao je da će one biti izuzetno motivisane.

- Ne samo da nam vraćaju dugove iz Ankare, i od prije toga, nego da dođu najzad do tog zlata, koje nemaju, a do kog su bile blizu nekoliko puta. Biće vrlo teško pobijediti tu utakmicu, ali uz pravu želju i motivaciju i relaksiranu igru imamo šanse - poručio je Terzić.

Kapiten Maja Ognjenović istakla je da Turska ima i sjajne pojedince, ali i slabe tačke.

- Nama su Turkinje stari i dobro poznati rivali i svakako da će se truditi na neki način da nam vrate za ono čuveno finale u Ankari - rekla je Ognjenović.

U drugom polufinalu od 19.55 igraju Holandija i Italija. Prenos utakmice gledajte na RTRS.


Kategorija: Svijet

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: