Francuska: Nećemo bojkotovati OI u Pekingu | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Svijet

Francuska: Nećemo bojkotovati OI u Pekingu

Izvor: RTRS | Datum:09.12.2021.

Francuska neće slijediti primjer nekih drugih zapadnih vlada i bojkotovati Zimske olimpijske igre u Pekingu u februaru, iako se svako kršenje ljudskih prava u Kini mora osuditi, izjavio je danas francuski ministar obrazovanja Žan-Mišel Blanker.


 

- Što se tiče diplomatskog bojkota, Francuska to neće učiniti - izjavio je Blanker na televiziji BFM.

Prema njegovim riječima, sport je svijet za sebe koji mora biti zaštićen od političkog miješanja, prenosi agencija Rojters.

- Ministarka sporta Roksana Marasineanu prisustvovaće Olimpijskim igrama u Pekingu - izjavio je Blanker, ali je dodao da kršenja ljudskih prava moraju biti osuđena.

Francuski ministar spoljnih poslova Žan-Iv Le Drijan je, međutim, nešto ranije izjavio da bi Pariz trebalo da zauzme zajednički stav sa drugim zemljama Evropske unije o mogućem diplomatskom bojkotu.

Sjedinjene Države, Kanada, Australija i Britanija su ove nedjelje saopštile da njihovi državni zvaničnici neće prisustvovati Igrama, u nastojanju da pošalju poruku Kini o stanju ljudskih prava u toj zemlji.

Pariz bi trebalo da bude domaćin ljetnjih Olimpijskih igara 2024. godine.
 


Kategorija: Svijet

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: