Dugo Isčekivani 2022 Masters Turnir u Snukeru | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Svijet

Dugo Isčekivani 2022 Masters Turnir u Snukeru

Izvor: Team Socialbit | Datum:12.01.2022.

Masters 2022 (zvanično Cazoo Masters 2022) je predstojeći profesionalni nerangirani turnir u snukeru koji će se održati između 9. i 16. januara 2022. u Palati Aleksandra u Londonu, Engleska. Biće to 48. organizovanje Masters turnira, koji je prvi put održan 1975. godine, i drugi od tri turnira Triple Crovn u sezoni 2021–22 u snukeru, posle šampionata Velike Britanije 2021. i koji je prethodio Svetskom prvenstvu u snukeru 2022. godine. Cazoo će prvi put sponzorisati događaj, pošto je proširio svoj portfolio sponzorstava za snuker pre početka sezone.

Jan Bingtao je branilac titule, pošto je pobedio Džona Higinsa sa 10–8 u prošlogodišnjem finalu, nakon što je zaostajao sa 3–5 i 5–7. Džao Sintong će debitovati na događaju, pošto se kvalifikovao pobedom na poslednjem turniru za brojanje: šampionatu Velike Britanije 2021.

 

Posetite najbolje kladionice u Srbiji i izaberite vaše omiljene događaje sa mnogo specijalnih igara i odlične ponude koju ne smete propustiti.

 

Raspored Dešavanja
 

Žreb za Masters 2022. obavljen je tokom intervala sredinom sesije finala britanskog prvenstva u snukeru u nedelju. Naširoko smatran drugim najvećim turnirom u sportu iza samo Svetskog prvenstva u snukeru, žreb Mastersa 2022. ponovo uključuje 16 najboljih na zvaničnoj svetskoj rang listi.

 

Jan Bingtao je prvi nosilac nakon svoje prve pobede u takmičenju Triple Crovn prošlog januara – kada je 21-godišnjak pobedio Džona Higinsa i podigao trofej u Milton Kejnsu.

 

Na Mastersu 2022. prestižno takmičenje u snukeru će se vratiti u palatu Aleksandra u Londonu, a Kinez Jan će dobiti Marka Vilijamsa u žrebu prvog kola.

 

Rekordni sedmostruki pobednik Roni O'Saliven igraće u šesnaestini finala protiv Džeka Lisovskog, dok je Džad Tramp bio u paru sa Markom Alenom iz Severne Irske.

 

Dvostruki bivši šampion Higins izvukao je pobednika šampionata Velike Britanije, Džaoa Sintonga, koji je prvi put ušao među 16 najboljih zahvaljujući uspehu u Jorku.

Aktuelni svetski šampion Mark Selbi zabavlja Stivena Megvajara, Nil Robertson se suočava sa Entonijem Mekgilom, a Šon Marfi igra Berija Hokinsa.

 

Peta teniserka sveta, Kajren Vilson, jedina članica iz prvih osam nosilaca koja nikada ranije nije trijumfovala u takmičenju, izazvaće šampion iz 2020. Stjuart Bingam.

 

Masters 2022. održava se od 9. do 16. januara, sa velikom nagradom u ponudi, kao i trofejem Paul Hunter.

 

 

●     Jan Bingtao protiv Marka Vilijamsa – 13:00 nedelja, 9. januar

●     Džon Higins protiv Džao Sintonga – 13:00 ponedeljak, 10. januara

●     Nil Robertson protiv Entonija Mekgila – 19 h, nedelja, 9. januar

●     Ronnie O’Sullivan protiv Jack Lisovski – 13:00 utorak, 11. januar

●     Džad Tramp protiv Marka Alena – 13:00 sreda, 12. januara

●     Kajren Vilson protiv Stjuarta Bingama – 19 h sreda, 12. januara

●     Šon Marfi protiv Berija Hokinsa – 19 h ponedeljak, 10. januara

●     Mark Selbi protiv Stivena Megvajer – 19 h utorak, 11. januara

●     Četvrtfinale 1: Jan ili Vilijams protiv Higinsa ili Žaoa – 19 h četvrtak, 13. januar

●     Četvrtfinale 2: Robertson ili Mekgil protiv O’Salivana ili Lisovskog – 13:00 četvrtak, 13. januar

●     Četvrtfinale 3: Tramp ili Alen protiv Vilsona ili Bingama – 13:00 petak, 14. januar

●     Četvrtfinale 4: Marfi ili Hokins protiv Selbija ili Megvajer – 19 h petak, 14. januar

●     Polufinale 1: Jan/Vilijams/Higins/Džao protiv Robertson/MekGil/O’Salivan/Lisovski – 13:00 subota, 15. januar

●     Polufinale 2: Tramp/Alen/Vilson/Bingam protiv Marfija/Hokinsa/Selbija/Megvajer – 19 h subota, 15. januar

●     Finale: Prva sesija – 13:00 nedelja, 16. januar

●     Finale: Druga sesija – 19 h u nedelju 16. januara

 

Sudar Velikih Igrača I Borba Za Titulu
 

Branilac titule Jan Bingtao će se u prvom kolu Mastersa suočiti sa Markom Vilijamsom.

 

Roni O'Salivan igra Džeka Lisovskog, Džad Tramp se suočava sa Markom Alenom, a Mark Selbi protiv Stivena Megvajra. Kinez Džao Sintong kvalifikovao se za turnir nakon što je osvojio šampionat Velike Britanije i popeo se među 16 najboljih i suočio se sa Škotom Džonom Higinsom.

 

Bivši šampion Šon Marfi, koji igra protiv Berija Hokinsa u prvom kolu, ima za cilj da se oporavi od iznenadnog izlaska iz prvog kola na šampionatu Velike Britanije prošlog meseca. Nasuprot tome, Hokins je stigao do polufinala u Jorku.

 

Marfi je dao izjavu za medije: „Beri i ja smo igrali ranije na turniru. Znamo šta je sve. Njegovo ovonedeljno trčanje pokazuje da je u dobroj formi i ja ću morati da budem u boljoj formi nego nedavno.

 

„Niko od nas nije uživao igrajući u Milton Kejnsu. Uradili smo ono što smo morali i imali smo sreće što je turneja uopšte mogla da se nastavi, ali jedva čekamo da se vratimo u Ali Pali, dom Mastersa.“

 

Pokrivenost Prenosa Masters Turnira 2022
 

Od 9. do 16. januara 2022. biće uzbudljivo jer će se 16 igrača sastati za titulu. Događaj će se održati u Londonu, a direktan prenos meča će se odvijati preko različitih mreža. Pošto su detalji o TV pokrivenosti Snooker Masters Triple Crovn sada dostupni, ažuriramo ih.

 

BBC drži pravo na striming događaja u Velikoj Britaniji do 2024. Dok DAZN drži prava za Sjedinjene Države i Kanadu. Isto kao što će Ski Sports prenositi događaj uživo na Novom Zelandu. Za sve ostale teritorije, Matchroom Live ima prava na emitovanje i pretplata je veoma laka i jeftina.

 

Otkriven je raspored i novčana nagrada Cazoo Masters Kupa 2022. Ukupna nagrada 500.000 dolara će biti deo pobednika.

Saveti Za Posetu Turnira
 

Zbog cele novonastale situacije sa izazovima pandemijskog vremena mnogi će se odlučiti na posetu navedenog događaja i praćenja uživo celog turnira ili jednog dela turnira. Ipak restrikcije u određenom smislu postoje ali se ne bi reklo da su kao one predpandemijske mere. S obzirom na planetarnu popularnost snukera, očekuje se veliki broj gostiju iz različitih delova sveta.

 

Za sav ugođaj ili bar veliki deo, potrudili su se kako organizatori tako i lokalni domaćini sa kreiranjem ponude i sadržaja kako bi posetioci osetili svu udobnost i konfor boravka u vreme trajanja turnira.

 

Saveti za putovanja

Najbliža železnička stanica je Palata Aleksandra, koja se nalazi na ulazu u park Vood Green, redovna linija ide direktno od Moorgate-a. Najbliža stanica metroa je Vud Grin na liniji Pikadili, dok autobus V3 saobraća od Finsberi parka i Totenhema. Postoji 1.200 parking mesta na teritoriji koja se ne naplaćuju po principu ko prvi dođe.

 


Kategorija: Svijet

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: