Mondo: Đoković ni na jedan grend slem ne može bez vakcine? | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Svijet

Mondo: Đoković ni na jedan grend slem ne može bez vakcine?

Izvor: RTRS | Datum:17.01.2022.

Srpski teniser Novak Đoković neće moći da učestvuje ni na jednom grend slem turniru ako se ne vakciniše protiv virusa korona, pa čak ni na Rolan Garosu!


 

Prethodnih dana su iz Pariza stizali signali da će Đoković i bez vakcine moći da igra na Rolan Garosu, međutim to je preko noći promijenjeno.

Naime, ministarka sporta Francuske Roksana Maračinejanu donijela je odluku da će vakcina biti obavezna za sve učesnike zbog javnog interesa svih u Francuskoj.

Maračijeanu je potpisala zakon koji se odnosi na "obaveznu vakcinaciju" za mnoge društvene aktivnosti, uključujući i sportske događaje, pa tako Đoković neće moći da učestvuje na Rolan Garosu ako ne bude vakcinisan.

Prethodno se znalo da je potvrda o vakcinaciji obavezna i za Vimbldon i US Open.

Ovo je očigledno veliki udarac za Đokovića i pred njim su dani odluke.

Tokom odlaska u Australiju postao je svima poznato da nije vakcinisan protiv virusa korona i da je "medicinsko izuzeće" dobio na osnovu toga što je preležao virus u decembru, ali čak ni to nije bilo dovoljno vlastima Viktorije.

Nastala je frka oko njegove vize i nakon 12 dana drame odlukom ministra deportovan je iz zemlje, a ako ne bude promjene u posljednji čas - biće mu zabranjen ulazak u Australiju pune tri godine.

Evidentno je da će morati da se vakciniše ako bude želio da osvoji još neki grend slem.

Zanimljivo je da je upravo Maričinejanu rekla da bi Đoković mogao da igra bez vakcine uz izuzeće, međutim sada se situacija u Francuskoj potpuno promijenila i ubuduće će gotovo sve stvari, pa čak i piće u kafiću, biti dozvoljene samo vakcinisanim osobama.

Na taj način Francuska želi da podstakne vakcinaciju, a vidjećmo da li će se do 22. maja, kada počinje Rolan Garos, neka od pravila promijeniti.


Kategorija: Svijet

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: