Đoković: Bez obzira na sve, želim da se vratim u Australiju | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Svijet

Đoković: Bez obzira na sve, želim da se vratim u Australiju

Izvor: RTRS | Datum:18.02.2022.

Bez obzira na sve što mi se dogodilo u Australiji želim da se vratim u Melburn i ponovo zaigram na Rod Lejver Areni. To je moj najuspješniji teren u karijeri, izjavio je najbolji teniser svijeta Novak Đoković.

Đoković je u intervjuu za RTS, prvom za srpske medije poslije deportacije iz Australije, rekao da veoma poštuje australijski narod i da će kada okonča karijeru tu zemlju uvek pamtiti po lijepom.

- Nemam ništa protiv Australijanaca, imam lijepu konekciju sa njima. Sami rezultati su dokaz kako se osjećam svaki put kada odem tamo. Ovo je bilo neočekivano što se izdogađalo, teško je zaboraviti, ali ja želim da se vratim tamo - rekao je Đoković.

Svjetski broj 1 istakao je da i dalje ima čudan osjećaj poslije svega, da ima porodicu, dvoje dejce i da je iskoristio priliku da vrijeme koje je trebalo da provede u Melburnu provede na drugačiji način.

- Posjetio sam Crnu Goru, mesto odakle je moja porodica, Ostrog, razgovarao sa mitroplitom Joanikijem. Isto tako u Beogradu sam na Svetog Savu imao sjajan susret sa patrijarhom Porfirijem - istakao je Đoković.

Đoković je rekao da nije htio da gleda finale između Rafaela Nadala i Danila Medvedeva, ali da njegova supruga i sin jesu, pa je malo pratio i otkrio da je sa Medvedevom razmijenio nekoliko poriuka samo 45 minuta poslije finala.

Takođe, rekao je da je polovinom decembra kada je prisustvovao košarkaškoj utakmici Zvezde i Barselone odlučio da se testira nakon što je jedan košarkaš Barselone bio pozitivan.

- Uradio sam antigenski test i bio sam negativan i zato sam otišao na svečanost Teniskog saveza i uručio nagrade mladim teniserima. Rezultat PCR testa dobio sam dva sata kasnije i bio sam pozitivan. Nikada ne bih pozitivan išao na viđanje sa djecom - istakao je Đoković i ponovio da je greška što je dan kasnije sa pozitivnim testom uradio intervju i fotografisanje za "Ekip", ali da je to uradio iz poštovanja prema novinaru i listu.


Kategorija: Svijet

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: