Svečano zatvorene Zimske olimpijske igre u Pekingu (VIDEO) | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Svijet

Svečano zatvorene Zimske olimpijske igre u Pekingu (VIDEO)

Izvor: RTRS | Datum:20.02.2022.

Zimske olimpijske igre u Pekingu svečano su zatvorene spektakularnom ceremonijom na čuvenom stadionu "Ptičije gnijezdo" u Pekingu.


 

Prisutnima se obratio predsjednik Kine Si Đinping, kao i predsednik Organizacionog komiteta Igara Čai Či, dok je Igre zvanično zatvorio predsjednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomas Bah.

- Pokazali ste snagu olimpijskog duha, međusobno ste se poštovali i podržavali, prevladali ste sve podjele i pokazali da smo u ovoj zajednici svi jednaki. Ujedinjujuća snaga olimpijskog duha jača je od sila koje pokušavaju da nas podijele. Ta snaga daje snagu miru i neka politički lideri budu inspisirani vašom porukom solidarnosti i mira - rekao je Bah poslije čijeg govora je ugašen olimpijski plamen i uslijedio spektakularni vatromet.

Zastavu Igara preuzeli su gradonačelnici Milana i Kortine D'Ampeco, koji su organizatori 2026. godine.

Na Igrama u Pekingu takmičilo se 2.871 sportista u sedam sportova i 15 disciplina, iz 91 države i teritorije, a podijeljeno je ukupno 109 kompleta medalja.


Kategorija: Svijet

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: