Sport ponovo na udaru – Poljska odbija da igra sa Rusijom | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Svijet

Sport ponovo na udaru – Poljska odbija da igra sa Rusijom

Izvor: RTRS | Datum:26.02.2022.

Poljska namjerava da otkaže utakmicu plej-ofa sa Rusijom za Svjetsko prvenstvo 2022, saopštio je predsjednik Poljske fudbalske unije Čezare Kuleša.


 

Baraž za Mundijal u Kataru na programu je 24. marta. Bolji iz duela Rusije i Poljske ima zakazan duel sa pobjednikom okršaja Švedske i Češke, kada će pasti odluka o tome ko će na SP.

Međutim, prema riječima Kuleša, u toku su pregovori sa fudbalskim savezima Češke i Švedske, a zemlje će se obratiti sa zajedničkim stavom u FIFA.

- Dosta je bilo riječi, vrijeme je za akciju. Zbog eskalacije situacije u Ukrajini, Poljska ne namjerava da igra plej-of meč protiv Rusije. Ovo je jedina ispravna odluka - izjavio je Kuleša.

 Podsjetimo, Rusija nije uspjela da se direktno plasira na Mundijal, pošto je krajem prošle godine izgubila od Hrvatske u Splitu.
 
Stav FIFA trenutno nije poznat, kao ni to na koji način Poljska misli da se odredi ko će otići na Svjetsko prvenstvo ukoliko ne bude odigran meč sa Rusima.


Kategorija: Svijet

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: