Đoković se brzo vraća na prvo mjesto | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Svijet

Đoković se brzo vraća na prvo mjesto

Izvor: RTRS | Datum:26.02.2022.

Novok Đoković je podbacio u Dubaiju, ispao je u četvrtfinalu. Sve to je iskoristio Danil Medvedev i prvi put u karijeri zauzeo prvu poziciju na ATP listi.


 

Rus će od ponedjeljka zvanično započeti bitisanje na čelu teniskog karavana, ali to neće dugo trajati, pošto će se srpski as 13. marta vratiti na lidersku poziciju na ATP listi. Razlog je taj što će Moskovljanin izgubiti 520 bodova zbog toga što nije odbranio titulu u Marseju.

Istina, Đoković će na prvoj poziciji provesti samo nedjelju dana, ali će tako popraviti učinak po broju nedjelja na čelu liste (362).

Potom slijedi Masters u Indijan Velsu i veliko je pitanje da li će u američkog pustinji nastupiti i srpski teniser. Kako sada stvari stoje, to neće biti moguće jer mu je neophodna potvrda o vakcinaciji.

Turnir u Indijan Velsu igra se od 7. do 20. marta, a Đoković prošle godine nije učestvovao, pa će Medvedev imati prilika da popravi bodovni saldo. Rus je prošle godine eliminisan u četvrtom kolu.

Teniseri sa najviše nedjelja na prvom mjestu ATP liste:

1. Novak Đoković (Srbija) 361

2. Rodžer Federer (Švajcarska) 310
3. Pit Sampras (SAD) 286
4. Ivan Lendl (Čehoslovačka) 270
5. Džimi Konors (SAD) 268
6. Rafael Nadal (Španija) 209
7. Džon Mekinro (SAD) 170
8. Bjern Borg (Švedska) 109
9. Andre Agasi (SAD) 101
10. Lejton Hjuit (Australija) 80


Kategorija: Svijet

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: