Roman Abramovič zvanično prodaje Čelsi | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Svijet

Roman Abramovič zvanično prodaje Čelsi

Izvor: RTRS | Datum:03.03.2022.

Nakon što se nominalno povukao iz rukovodeće strukture londonskog kluba, a potom i poslije nekoli dana spekulacija o mogućnosti potpune prodaje, u srijedu je postalo jasno da Fudbalski klub Čelsi dobija novog vlasnika.


 

Usljed sukoba u Ukrajini, kao i sankcija koje zemlje širom svijeta (Velika Britanija i njena vlada često ističu kako su upravo oni ti koji u tome prednjače) uvode pripadnicima vladajuće elite Rusije kao i oligarsima bliskim vlasti, Roman Abramovič je odlučio da proda Čelsi.

U zvaničnoj izjavi, objavljenoj na sajtu kluba sa Stamford Bridža, Abramovič, koji inače nije često davao intervjue dok je bio u klubu, istakao je da prodaja neće biti brza, kao i da "ne očekuje da iko otplati dugove kluba".

- Želim da odgovorim na navode u medijima koji su postojali prethodnih dana, a u vezi sa mojim statusom u Čelsiju. Uvijek sam donosio odluke misleći na dobrobit kluba. U ovim okolnostima, shodno tome, odlučio sam da prodam klub. Upravo to je, vjerujem, interes Čelsija, njegovih zaposlenih i njegovih navijača - navodi se u saopštenju.

Abramovič je kupio Čelsi 2003. godine za nešto više od 140 miliona funti. Klub je u tom periodu osvojio, između brojnih drugih trofeja, dve Lige šampiona.

Švajcarski biznismen Hansjoerg Vis objavio je, sa svoje strane, da su ga Abramovičevi predstavnici kontaktirali sa ponudom da kupi klub.

- Abramovič prodaje svoje vile u Engleskoj, kao i klub. Ja, kao i još troje ljudi, imamo konkakt sa njim, a sve u želji da mi budemo naredni vlasnici - rekao je Vis, a preneo “Blik“.

Ser Džim Retklif, najbogatiji Britanac, takođe je iznosio interesovanje da klupi Čelsi.

Jedan od potencijalnih problema sa kojima se suočava potencijalni budući vlasnik jeste i činjenica da klubu predstoji renoviranje stadiona (koje uključuje rušenje jedne tribine i podizanja kapaciteta za 50 odsto, dakle sa više od 40.000 na više od 60.000 sjedišta).

Vlasnik kluba nije i vlasnik stadiona, što donosi brojne, naravno potencijalne, poteškoće.
 
 


Kategorija: Svijet

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: