FIFA donijela novu odluku za Rusiju | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Svijet

FIFA donijela novu odluku za Rusiju

Izvor: RTRS | Datum:08.03.2022.

Svjetska fudbalska federacija uvela je novo pravilo prema kojem igrači koji nastupaju u Rusiji imaju pravo na jednostrani raskid ugovora i mogućnost da potpišu ugovor sa bilo kojim drugim klubom iz neke druge zemlje bez posljedica, ali uz nekoliko uslova.


 

FIFA je dala rok klubovima da do 10. marta postignu sporazum sa igračima o daljoj saradnji. Poslije toga ugovori će biti jednostrano suspendovani i igrači će biti slobodni u potrazi nove sredine.

Međutim, ovo će biti privremena mjera koja će važiti samo do kraja tekuće sezone ili prestanka specijalne vojne operacije Rusije u Ukrajini.

FIFA je uslišila i molbu FIFPro da dozvoli igračima klubova u Rusiji da potpišu ugovore sa timovima iz drugih zemalja, ali samo do 7. aprila u ponoć, kada će isteći rok ove mogućnosti.

Uvedeno je i pravilo da jedan klub može da registruje maksimalno dva igrača iz Rusije i Ukrajine.

Tekuća sezona u Evropi traje do 30. juna, a trenutno nije poznato da li će FIFA potezati za dodatnim koracima, odnosno da li će ova pravila biti produžena i na neki naredni period.

FIFA je već suspendovala reprezentaciju Rusije iz takmićenja u baražu za Svjetsko prvenstvo u Kataru, dok je UEFA izbacila sve ruske klubove iz svojih takmičenja.


Kategorija: Svijet

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: