Jedna ulica u Trebinju biće nazvana po vladiki Atanasiju | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Svijet

Jedna ulica u Trebinju biće nazvana po vladiki Atanasiju

Izvor: Grad Trebinje | Datum:20.03.2022.

Grad Trebinje preduzeo je neophodne aktivnosti da jedna ulica u Trebinju dobije naziv po blaženopočinuvšem vladiki Atanasiju.

Prema riječima gradonačelnika Trebinja Mirka Ćurića, vladika je bio vrlo cijenjen i poštovan u Srpskoj pravoslavnoj crkvi, ali i među pravoslavnim vjernicima, pa Grad i građani Trebinja imaju potrebu da mu odaju počast. Vladika Atanasije je na više načina zadužio hercegovački narod, a najznačajnija je bila duhovna podrška tokom ratnih godina i kasnije. Iz tog razloga, Gradska uprava Trebinje nedavno je, uz blagoslov i saglasnost Vladike Dimitrija i Eparhije Zahumsko-hercegovačke i Primorske, odlučila da zahvalnost vladiki Atanasiju iskaže i tako što će jedna ulica ponijeti ime po njemu.

Gradska uprava Trebinje koristi priliku da se zahvali svim građanima koji dijele naše mišljenje te, u želji da se sjećanje i uspomena na cijenjenog vladiku i na ovaj način očuva, podržavaju pomenutu inicijativu.


Kategorija: Svijet

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: