Đoković na ''klimavom'' vrhu | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Svijet

Đoković na ''klimavom'' vrhu

Izvor: RTRS | Datum:04.04.2022.

Srpski teniser Novak Đoković započeo je 364. nedjelju na vrhu ATP liste.


 
Trenutno je na 8,420 poena, odnosno samo 10 više u odnosu na Danila Medvedeva koji je svoju šansu za vrh ispustio kada se nije plasirao u polufinale Mastersa u Majamiju.

U međuvremenu se povrijedio zbog čega će morati da pauzira i propusti sezonu na šljaci, a još nije jasno da li će igrati na Rolan Garosu.

On u narednom periodu brani 790 bodova, tačnije izgubiće ih jer neće igrati. U isto vrijeme, Đoković brani 840 u narednom periodu.

Najveći gubitnik nove rang liste je Rodžer Federer koji je zabilježio najgori plasman još od 2000. godine. Spao je za 18 pozicija i trenutno je 44. na svijetu.

Aleksandar Zverev je zahvaljujući četvrtfinalu Majamija preskočio Nadala i ima 80 bodova više od Španca koji je četvrti. Na petom mejstu je Stefanos Cicipas.

Top 10 redom kompletiraju Mateo Beretini, Kasper Rud, Andrej Rubljov, Feliks Ože- Alijasim i Kameron Nori.

Kada su teniseri Srbije u pitanju, Miomiru Kecmanoviću je uspjeh u Majamiju donio skok za 10 mjesta i sada zauzima 38. poziciju na ATP listi. Filip Krajinović je odmah iza njega na 39. mjestu, Dušan Lajović je pao za dva i 48. je igrač svijeta, a Laslo Đere je na 55. poziciji.


Kategorija: Svijet

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: