U Trebinju počeli 24. ''Susreti mladih'' | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Svijet

U Trebinju počeli 24. ''Susreti mladih''

Izvor: Radio Trebinje | Datum:25.08.2022.

U Trebinju su sinoć počeli 24. "Susreti mladih" koji su okupili oko 200 mladih iz Republike Srpske i regiona.

Otvarajući ovu manifestaciju u amfiteatru Hercegovačke Gračanice, Sonja Davidović, ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske je istakla da se ovi "Susreti mladih" organizuju u saradnji sa Omladinskim savjetom RS i da je resorno ministarstvo uz dva javna univerziteta pripremilo prezentacije informativno-edukativnog karaktera.

"Prezentovaćemo Nacrt omladinske politike kao ključnog i jedinog dokumenta koji se bavi perspektivom mladih u budućnosti", rekla je Davidović.

Ona je podsjetila na brojne projekte koje ovo ministarstvo realizuje s ciljem poboljšanja položaja mladih, ističući da su neki od njih subvencije za stambene kredite za mlade bračne parove.

Mirko Ćurić, gradonačelnik Trebinja je rekao je da će mladi, a posebno oni koji su prvi put u Trebinju, imati priliku da vide sve što krasi ovaj grad.

"Grad podržava godinama ovu manifestaciju. Smatramo da mladi treba da primijene sve što znaju, ali i da poslušaju starije sa mnogo više iskustva. Upravo će na ovoj manifestaciji biti mnogo novih ideja koje ćemo mi u Trebinju i u Republici Srpskoj primijeniti", naveo je Ćurić.

Mladen Pljevčević, predsjednik Omladinskog savjeta RS kazao je da će učesnici u narednih pet dana imati priliku da posjete turističke potencijale Trebinja i da uživaju u prirodnim ljepotama, da prisustvuju edukativnim radionicama, te učestvuju u kulturnom i zabavnom programu.

Među učesnicima ovogodišnjih "Susreta mladih" je i Dragana Delić iz Rogatice koja je istakla da je Trebinje najljepši grad u RS i nema sumnje da će uživati u našem gradu, kao i prethodnih godina.


Kategorija: Svijet

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: