Odbojkašice Srbije u finalu Svjetskog prvenstva: Pregazile i Ameriku | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Svijet

Odbojkašice Srbije u finalu Svjetskog prvenstva: Pregazile i Ameriku

Izvor: RTRS | Datum:13.10.2022.

Odbojkašice Srbije plasirale su se u finale Svjetskog prvenstva nakon pobjede nad selekcijom SAD, 3:1. Rival u finalu biće im bolja selekcija iz duela Italija – Brazil.
 
Oprezno su ušle u meč odbojkašice obje reprezentacije, ali su izabranice selektora Santarelija u prelomnim trenucima prvog seta napravile razliku od dva poena (11:9), a kasnije jačim tempom povećavale prednost, što je rezultiralo osvajanjem prvog seta na meču.

Aktuelne svjetske prvakinje, odbojkašice Srbije i trenutne olimpijske šampionke, reprezentativke SAD su u drugom setu nastavile sa opreznom igrom i velikom borbom.

Slično kao i u prvom setu, Srbija je u odlučujućim momentima napravila seriju od četiri poena (12:8), a zatim oprezno i uspješno privela drugi set kraju.

Treći set bolje su otvorile odbojkašice SAD. Srbija je pokušala da se odupre protivniku, ali bezuspješno. SAD je nametnuo svoju igru u trećem setu i na kraju ubjedljivo osvojio set.

Na startu četvrtog seta Srbija je napravila prednost od četiri poena (8:4), ali su odbojkašice SAD neutralisale napade Srbije i preuzele vođstvo, međutim efikasnim napadima izabranice selektora Santarelija okrenule tok meča svoju korist i osvojila četvrti set.

Najefikasnija odbojkašica Srbije u polufinalu protiv SAD sa 33 postignuta poena Tijana Bošković, dok je Buša upisala 15.

Kod Amerikanki, Kelsi je imala 18, a Andrea Drus 14 poena.

Srbija u finalu čeka boljeg iz duela Italija - Brazil, taj meč je programu u četvrtak u 20.00 časova.

Srbija - SAD 3:1 (25:21, 25:20, 17:25, 25:23)


Kategorija: Svijet

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: