Kako Đoković može do prvog mjesta poslije Australijan opena | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Svijet

Kako Đoković može do prvog mjesta poslije Australijan opena

Izvor: rtrs | Datum:04.01.2023.

Turnir u Adelejdu na kojem nastupa Novak Đoković donosi 250 bodova i u slučaju trijumfa bi mogao dodatno da popravi svoj skor na ATP listi, gdje je trenutno na petom mjestu sa 4.840.
 

Ukoliko slavi na ovom turniru, Novak bi na sljedećoj ATP listi mogao da ima 5.070 bodova, čime bi imao i solidne šanse da se domogne i prvog mjesta poslije Australijan opena.

Naime, zbog prošlogodišnje deportacije i onemogućavanja da igra na Australijan openu, Novak ove godine ne brani bodove, tako da može u Melburnu da zaradi čistih 2.000 bodova.

Najteže će svakako biti Rafaelu Nadalu, koji brani 2.000 bodova zbog prošlogodišnje titule.

Ipak, neće Novaku biti lako da se domogne prvog mjesta, jer je razlika u odnosu na prvoplasiranog Karlosa Alkaraza 1.980 bodova. U slučaju da Novak osvoji Adelejd šansa donekle raste, ali je i dalje to ogromna razlika.

Takođe, bitna je činjenica i da Alkaraz ne brani mnogo bodova, svega 90, jer je prošle godine ispao u trećem kolu Australijan opena.

Novakova šansa je da osvoji i Adelejd i Australijan open, a da Alkaraz ne prođe dalje od četvrte runde.

Šansu će svakako vrebati i Kasper Rud, koji ne brani bodove sa Australijan opena, ali i Stefanos Cicipas, koji igra dobro u Australiji i koji brani polufinale od prošle godine.

Tu se i završava krug kandidata za prvo mjesto, pošto i Danil Medvedev brani 1.200 bodova zbog prošlogodišnjeg finala, prenosi Telegraf.

Ipak, Novaku je svakako najvažnije da osvoji Australijan open, a kako je i sam rekao, prvo mjesto mu više ne predstavlja toliko veliki cilj, već želi da se fokusira na Grend slem titule.


Kategorija: Svijet

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: