Đoković savladao Alisa, sa Šapovalovim za polufinale Adelajda | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Svijet

Đoković savladao Alisa, sa Šapovalovim za polufinale Adelajda

Izvor: rtrs | Datum:05.01.2023.

Najbolji srpski teniser Novak Đoković savladao je Kventina Alisa 2:0 u osmini finala turnira u Adelajdu. Novak je bio bolji nakon taj-brejka u oba seta 7:6 (7:3) i 7:6 (7:5). U četvrfinalu igra protiv Šapovalova.

Nakon bezmalo dva sata igre u Adelajdu Novak Đoković je stigao do četvrtifanala savladavši Kventina Alisa maksimalnim rezultatom 2:0.

Alis je bolje počeo meč, već na prvom Đokovićevom servisu Francuz je napravio brejk i na statu duela imao je prednost od tri gema 0:3.

U nastavku prvog seta Đoković je poboljšao igru što je rezultiralo osvajanjem prvog gema na meču. Alis je nastavio sa dobrim ritmom i trijumfovao je u gemovima na svoj servis.

Đoković je napravio brejk u devetom gemu prvog seta i osvojio naredni na svoj servis. U dva gema srpski teniser nije izgubio nijedan poen, te je rezultat bio 5:5.

U taj-brejku Đoković je na početku tri puta bio bolji na servis protivnika i napravio seriju od pet poena za konačnih 7:6 (7:3) u prvom setu.

Tokom drugog seta viđena je velika borba, oba tenisera su osvjala gemove na svoj servis i nije bilo velikih grešaka.

Na kraju, u drugom taj-brejku Novak je u odlučujućem momentu bio bolji i oduzeo poen protivniku na njegov servis što mu je donio meč loptu 7:6 (7:5).

U četvrtfinalu Đoković igra protiv Kanađanina Denisa Šapovalova, koji je savladao Safijulina, meč je na programu 6. januara.


Kategorija: Svijet

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: