Rivali na terenu, ali još veći prijatelji van njega: Nole ga sklanjao od tornada, avionom ga vozio u školu | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Svijet

Rivali na terenu, ali još veći prijatelji van njega: Nole ga sklanjao od tornada, avionom ga vozio u školu

Izvor: Glas Srpske | Datum:13.04.2023.

Teniseri Lorenco Museti i Novak Đoković imaju neobičnu konekciju.


 
On će se sastati u četvrtak u trećem kolu turnira u Monte Karlu, a priča o tome kako je Nole šmekerski postupio prema mladom Italijanu jedna je od zanimljivijih koje ćete danas pročitati, piše Sportal.

Naime, tokom US opena 2021. godine Njujork je pogodilo veliko nevrijeme, zbog čega su organizatori turnira imali ogromne probleme i poteškoće.

Upaljen je bio crveni meteoalarm, izdato je upozorenje za tornado, a mladi teniseri našli su se u panici jer, za razliku od prvih deset tenisera, nemaju finansijskih sredstava za smještaj koji bi im omogućio sve potrebne uslove.

Novak je tada šmekerski uskočio u pomoć mladom Musetiju (21), pa ga je pozvao u svoju vilu u Nju Džersiju, a Italijan nije krio oduševljenje i zahvalnost.

– Bili smo u predivnom mjestu u Nju Džerziju. Novak me je pozvao u vilu u kojoj boravi tokom US opena. Kuća je ogromna, ima svoj park i pokriveni teniski teren. Vlasnik je imućni čovjek kod koga je Đoković gost tokom ovog grend slem turnira. Fenomenalno iskustvo, zahvalan sam mu na tome – rekao je Museti.

Još jedna zabavna priča veže Novaka i Musetija. Naime, Italijan je tokom školovanja imao problem, jer je zbog ispita propustio turnire u Haleu i Kvinsu, zbog čega se našao u nezavidnoj situaciji. Tada je u pomoć uskočio Đoković, koji je svoj privatni avion ustupio Musetiju. Odvezao ga je do rodne Karare, a potom i do Londona kako bi mladi Italijan stigao da zaigra i na Vimbldonu.

Ovo će biti njihov četvrti međusobni duel, a Novak ima tri pobjede. najteži meč odigrali su tokom Rolan Garosa 2021. godine, kada je Museti vodio sa 2:0 u setovima, koje je dobio u taj-brejkovima. Kada su svi mislili da Novaku nema spasa, srpski teniser je “ubacio u petu brzinu” i uspio da preokrene duel u svoju korist, Na kraju se slavio 3:2.

Veliki rivali na terenu, ali još veći prijatelji van njega. Biće zanimljivo gledati njihov duel, koji je treći na današnjem programu u Monte Karlu.


Kategorija: Svijet

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: