Jokićev novi tripl-dabl i Marijeve trojke prelomile Lejkerse (VIDEO) | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Svijet

Jokićev novi tripl-dabl i Marijeve trojke prelomile Lejkerse (VIDEO)

Izvor: RTRS | Datum:19.05.2023.

Košarkaši Denver Nagetsa došli su do prednosti od 2-0 u finalnoj seriji Zapada pobijedivši Los Anđeles Lejkerse 108:103. Četvrti tripl-dabl Nikole Jokića u nizu, zabilježivši 23 poena, 17 skokova i 12 asistencija.
 
Džamal Mari je sa 23 poena u posljednjoj deonici, od čega pet trojki i sedam slobodnih bacanja, donio prevagu u ključnim momentima, dok je Jokić bio na minutu odmora na klupi. Nagetsi su slavili u tijesnoj završnici, a da "Džoker" nije postigao nijedan poen u četvrtoj četvrtini. Svakako je dovoljno "štete" načinio u prethodnim periodima.

Lejkersi krenuli "vatrom na vatru"

Lejkersi su na prepoznatljiv brz start pun trčanja Nagetsa odgovorili na isti način. Uvodni minuti obilježeni su jakim tempom, koji su forsirale obje strane. Uvođenje Džereda Vanderbilta u startu postavu pojačalo je agresivnost prednje linije odbrane Lejkersa. Prva dionica okončana je egalom 27:27.

Stara boljka Nagetsa je opet izašla na vidjelo, šta činiti sa Jokićem na klipi? Dok Nikola nije bio na parketu Lejkersi kreću u interval odlične igre serdijo 9:0. Blistao je Rui Hačimura sa pogocima u reketu i sa distance. Povratak Jokića pokrenuo je povratak Denvera i rezultatski balans. "Džoker" je završio prvo poluvrijeme sa 16 poena, osam skokova i pet asistencija. Prikazao je prepoznatljiv repertoar mekanih flotera i polu-horoga bez polušaja za tri.

Na drugoj strani, Entoni Dejvis je iz igre imao tek 1/6, fokusirajući se prije svega na odbranu. Lejkersi su probali varijantu sa Hačimurom na Jokiću, a Dejvisom kao pomoći i bila je zadovoljavajuća protiv ostalih saigrača. Ne protiv Nikole.

Hačimura je završio impresivno prvo poluvrijeme sa 17 poena, pogodivši svaki od sedam šuteva. Na poluvreme se otišlo sa prednošću Lejkersa 53:48.

Marijeve trojke slomile protivnika

Gosti su nastavili sa dobrim partijama na otvaranju treće dionice, vrativši se na udaljenost od 10 poena. Defanziva Nagetsa je bila loša, primali su lake poene i onda je Maloun reagovao tajm-autom u kom je održao motivacioni govor da taj dio igre mora da proradi. Nagetsi krežu sa serijom 10:0 i vraćaju se u egal 74:74. "Silazna putanja" Entonija Dejvisa u posljednjoj sekundi treće dionice nad Nikolom Jokićem postavila je 79:76 na Lejkerse pred ulazak u odlučujući period.

Maloun na osam minuta do kraja vraća Jokića na klupu na minut pauze. Tada se Nagetsi oslanjaju na šut za tri. Pet posjeda, pet šuteva, dva pogotka. Oba djelo Džamala Marija. Njegovih šest poena donijeli su vođstvo Denveru 87:83, dok je na drugoj strani Lebron promašio par pokušaja sa distance, a Entoni Dejvis nastavio užasno napadačko izdanje. Posle tajm-auta Hama Nagetsi nižu još tri trojke - Braun, Mari, pa Porter za plus 12 na pet minuta do kraja. Nakon četvrte trojke Marija u posljednjoj dionici, Lejkersi se vraćaju sa sedam vezanim poena i smanjuju na 99:94.

Trojka Rivsa na minut do kraja spušta Lejkerse na 101:99. Marija su slali na liniju penala iznova i iznova u posljednjem minutu i upisao je sedam pogođenih. Lebron je imao momente kad je želio da riješi meč, ali je mašio šuteve za tri i otvorena polaganja.

Mari je sa 37 poena, 10 skokova i pet asistencija bio "tas na vagi" koji je donio prednost Denveru. Jokiću i njemu su pomogli Majkl Porter Džunior sa 16, Brus Braun sa 12 i Eron Gordon sa 10 poena.

Kod Lejkersa se najviše istakao Oston Rivs sa 22 poena. Džejms je postigao identičan broj poena, ali je imao 0/6 za tri, podelivši 10 asistencija i uhvativši devet lopti. Rui Hačimura je završio sa 21 poenom.

Entoni Dejvis po nekom nepisanom običaju tokom plej-ofa ponovo je parnu utakmica odigrao loše. Posle 40 poena u prvoj, sad je stao na 18 poena uz vrlo loših 4/15 iz igre (3/12 za dva, 1/3 za tri).

Serija se seli u Los Anđeles, naredni duel igra se 21. maja.


Kategorija: Svijet

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: