Đoković srušen sa trona i drugog mjesta - Medvedev iznenadio i prestigao srpskog asa | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Svijet

Đoković srušen sa trona i drugog mjesta - Medvedev iznenadio i prestigao srpskog asa

Izvor: RTRS | Datum:22.05.2023.

Novak Đoković više nije prvi reket svijeta, jer ga je na tom mjestu zamijenio Karlos Alkaras, ali poslije trofeja u Rimu, Danil Medvedev popeo se na drugo mjesto ATP liste, pa je tako srpski as sada zauzeo treću poziciju.
 

Posle trijumfa Karlosa Alkarasa u Madridu sama njegova pojava u Rimu bila je dovoljna da sa trona ATP liste skloni Novaka Đokovića, ali malo ko se nadao tome da će ga Danil Medvedev pomjeriti za još jedno mjesto.

Rus nikada prije nije osvojio trofej na šljaci, ali ove sezone riješen je da sruši sve predrasude pa je tako jubilarnu 20. titulu u karijeri osvojio upravo na toj podlozi i time Đokovićaaposlao na treće mjesto ATP liste.

Đoković je u Rimu branio 1.000 bodova jer je prošle godine u "vječnom gradu" osvojio trofej, pa bi drugo mesto uspeo da sačuva samo u slučaju trijumfa, a on je ispao već u četvrtfinalu.

Pred Rolan Garos razlika u bodovima nije velika kada je reč o prva tri mesta, ali Đokoviću će sada biti neuporedivo teže da dođe do trofeja jer bi žrijeb mogao da izrežira susret sa Alkarasom već u polufinalu Grend slema na šljaci.

Najveći pomak od srpski tenisera ima Laslo Đere koji je napredovao za pet pozicija i trenutno je 57. teniser svijeta, dok je Miomir Kecmanović napredovao za jednu poziciju i sada je 36.

Dušan Lajović pao je za pet pozicija, sada je 51. na svijetu, dok je Filip Krajinović pao za čak 15 mesta i trenutno je 91. reket planete.

Veliki uspjeh ostvario je i Hamad Međedović koji je poslije osvajanja čelendžera u Austriju ušao u prvih 200 i obezbijedio 168. mjesto na ATP listi.

Kada je riječ o damama, Olga Danilović je poslije trofeja u Madridu skočila za čak 34 mesta i sada je 104. teniserka svijeta ujedno i najbolje rangirana srpska teniserka.


Kategorija: Svijet

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: