U SUSRET MUNDOBASKETU Isplivao spisak reprezentacije SAD | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Svijet

U SUSRET MUNDOBASKETU Isplivao spisak reprezentacije SAD

Izvor: Srpska.info | Datum:26.06.2023.

Iako je ostalo više od dva mjeseca do početka Svjetskog prvenstva u košarci, već se znaju imena 11 od 12 reprezentativaca SAD-a koji će pokušati da napadnu titulu čiji su trenutno vlasnici Španci.

 

 

U sastavu SAD nema najvećih zvijezda, iako su naravno sve NBA asovi i neće biti lako nikome protiv njih. Poznato je da će selektor Stiv Ker računati na ove košarkaše :

Paolo Bankero (Orlando), Mikel Bridžis (Bruklin), Džejlen Branson (Njujork), Entoni Edvards (Minesota), Tajris Haliburton (Indijana), Brendon Ingram (Nju Orleans), Džeren Džekson (Memfis), Kem Džonson (Bruklin), Voker Kesler (Juta), Bobi Portis (Milvoki), Ostin Rivs (LA Lejkersi)

Košarkaška reprezentacija Amerike razočarala je na prošlom Mundobasketu, 2019. godine u Kini, gdje je u četvrtfinalu izgubila od Francuske, a potom u razigravanju za plasman i od Srbije (94:89). Taj rezultat u Kini ostao je najgori u istoriji američke reprezentacije na međunarodnim takmičenjima.

Reprezentacija SAD igraće u Grupi C na Filipinima, zajedno sa Jordanom, Grčkom i Novim Zelandom. Svjetsko prvenstvo biće odigrano od 25. avgusta do 10. Septembra


Kategorija: Svijet

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: