Đoković odustao od turnira u Kanadi – priprema za US Open od Sinsinatija | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Svijet

Đoković odustao od turnira u Kanadi – priprema za US Open od Sinsinatija

Izvor: RTRS | Datum:24.07.2023.

Novak Đoković, najbolji srpski teniser, odlučio je da neće igrati na Mastersu u Torontu jer mu je potrebno još vremena za odmor. Srpski as za US Open pripremiće se u Sinsinatiju.
 

Kao što je prvobitno najavio Novak Đoković fokusiran je na Grend slemove, pa tako odustajanje od Toronta nije veliko iznenađenje.

Srpski as istakao je da poslije Vimbldona želi da odmara i sačeka sa selidbom na beton.

- Oduvijek sam uživao u svom vremenu u Kanadi, ali nakon razgovora sa mojim timom, vjerujemo da je ovo ispravna odluka. Želio bih da se zahvalim Karlu Hejlu, direktoru turnira, na razumijevanju ove odluke. Zaista se nadam da ću moći da se vratim u Kanadu i Toronto u narednim godinama da igram pred navijačima - poručio je Novak.

Direktor turnira rekao je da će Novak nedostajati turniru jer je nejverovatan igrač i veliki broj navijača želio je da ga gleda ponovo poslije dugo vremena.

- Naravno, razočarani smo što Novak ove godine neće igrati. On je nevjerovatan igrač i znamo da su naši navijači bili željni da ga gledaju. On će nedostajati, ali još uvijek imamo dugu listu senzacionalnih igrača potvrđenih za ovogodišnji događaj, uključujući 41 od 42 najbolja igrača na svijetu - istakao je Hejl.

Posljednji put Novak je u Torontu igrao 2018. godine kada je u trećem kolu poražen od Stefanosa Cicipasa. Tokom karijere na Mastersu u Kanadi srpski as osvojio je četiri titule (2007,2011,2012,2016).

Na Mastersu u Torontu umjesto Novaka igraća senzacija Vimbldona Kristofer Jubanks, dok će srpski as vjerovatno od 13. avgusta igrati u Sinsinatiju gdje će se spremati za US Open koji počinje 28. avgusta.


Kategorija: Svijet

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: