Đoković oborio još jedan rekord | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Svijet

Đoković oborio još jedan rekord

Izvor: RTRS | Datum:18.08.2023.

Novak Đoković je pobijedio Gaela Monfisa u osmini finala Sinsinatija i nastavio potencijalnu potjeru za prvim mjestom na ATP listi pred US Open.
 

Đoković je nadigrao Francuza sa 6:3, 6:2 i ušao u četvrtfinale, gdje je zakazao duel protiv Amerikanca Tejlora Frica koji je na programu između petka i subote. 

Srbin je trijumfom zaradio dodatne bodove, te nastavio potjeru za Alkarasom i postao vlasnik još jednog velikog rekorda.

Naime, rivalstvo Monfisa i Đokovića traje već 18 godina, pošto su skoro generacija (Monfis stariji godinu dana), pa su se često susretali tokom karijere.

Zapravo, prava riječ za njihove međusobne duele je dominacija Novaka Đokovića, jer Monfis nikada nije uspio da ga savlada u karijeri.

Ovo je bio njihov 19. međusobni meč i 19. pobjeda Đokovića, koji je sa skorom od 19:0 napravio novi rekord po najdužem nizu pobjeda protiv jednog rivala, a da nema poraz u međusobnim duelima.

Zanimljivo, dosadašnji rekord Novak je dijelio sa Rafaelom Nadalom, koji protiv Rišara Gaskea ima 18:0 u međusobnim duelima.


Kategorija: Svijet

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: