Đoković u jednom od najboljih mečeva ikad pobijedio Alcaraza za Cincinnati Masters | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Svijet

Đoković u jednom od najboljih mečeva ikad pobijedio Alcaraza za Cincinnati Masters

Izvor: UNA TV | Datum:21.08.2023.

Osveta za Wimbledon

 

 

Novak Đoković je u finalu Mastersa u Cincinnatiju pobijedio Carlosa Alcaraza 5:7, 7:6(7), 7:6(4) iako je možda najbolji tenisač u povijesti protiv svjetskog Broja 1 imao set i break minusa. Do nevjerovatnog trijumfa u epskom, nezaboravnom meču, Đoković je došao nakon gotovo 4 sata igre.

Meč za osvajanje jednog od najvećih turnira igrali su stari i mladi velikan prvi put nakon njihovog obračuna u finalu Wimbledona te kao generalku za US Open. Đoković se Alcarazu revanširao za poraz u Wimbledonu i to fantastičnim preokretom.

 
Španac je uzeo prvi set sa 7:5. U prvom setu su viđena tri breaka, a prvi je napravio Đoković.

Srbijanski as je s nulom oduzeo treći servis gem Špancu i poveo sa 4:2, no odmah je uzvratio Alcaraz.

Potom su i jedan i drugi teniser bili sigurni na svom servisu, da bi Alcaraz u 11. gemu napravio break. Đoković je uspio spasiti dvije, ali ne i treću break loptu. Alcaraz je break potvrdio u narednom gemu i osvojio prvi set. U drugom je dodao novi break te krenuo prema, kako se činilo, sigurnoj pobjedi.

Preporođeni Đoković, koji nije imao nikakve veze s onim koji se donedavno gušio, brejknuo je u trećem setu Alcaraza za vodstvo 5:3 te se činilo da sada Srbin ide sigurno prema pobjedi.

No, Alcaraz je zatim spasio čak četiri meč lopte i vratio se na 5:5. Zatim je spasio i tri break lopte i meč je otišao u još jedan, odlučujući tie-break. Đoković ga je otvorio s ogromnih 3:0, ali je Alcaraz izjednačio. Ipak, Đoković je prelomio pri vodstvu 5:4 i trijumfalno okončao meč starog i novog velikana.

 
 

Kategorija: Svijet

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: