Srbija igra za finale Mundobasketa: "Svi za jednog, jedan za sve" | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Svijet

Srbija igra za finale Mundobasketa: "Svi za jednog, jedan za sve"

Izvor: HERCEG TV | Datum:08.09.2023.

Danas ćemo u Manili saznati finaliste Svjetskog prvenstva za košarkaše.

 

 

Koplja će prvo ukrstiti Srbija i Kanada (10:45 sati), a zatim Sjedinjene Američke Države – Njemačka (14:40). Pobjednici će se u nedjelju boriti za svjetski tron, a poraženi za bronzano odličje.

Srbija je već ispunila cilj na Mundobasketu. Vizirala je kartu za Olimpijske igre nakon što je uz Njemačku postala najbolje evropska reprezentacija na prvenstvu. Sada, onako rasterećeno i bez ikakvog pritiska kreću po finale, drugo u istoriji pod imenom Srbija.

“Orlovi“ polufinale dočekuju na krilima velike pobjede protiv Litvanije, ali i sve boljeg zdravstvenog stanja Boriše Simanića, zbog kojeg su dobili dodatni motiv i energiju u ključnim mečevima. Ukoliko ponove igru iz četvrtfinala Pešićeva četa će i te kako imati šanse.

Prednost Srbije je definitvno timska igra, a mnogo toga će zavisiti od obrane, ali i od šuta za tri poena. Formula mora biti isti kao u predhodnim mečevima, to je bio ujedno i moto srpskog tima u Manili: “Svi za jednog, jedan za sve“. Imali su i dan više odmora od Kanađana, ali to ne mora ništa da znači, obzirom da kanadski tim sačinjavaju većinom NBA igrači koji su navikli na igranje svaka dva dana.

Milutinov: Želja nam je medalja

Nikola Milutinov smatra da je tri dana pauze prijalo igračima i da će u utakmicu sa Kanadom ući sa dosta energije.

„Jeste dosta zahtevna utakmica, igraju fizički jako i u tranzicji su dosta jaki, traba to zaustaviti i odigrati još bolju utakmicu nego što smo odigrali protiv Litvanije. Olimpijske igre su bile primarni cilj, ali sigurno da nećemo ući u utakmicu kao da je prijateljska, želja nam je da osvojimo medalju i nadam se da ćemo to ostvariti" smatra Milutionov


Kategorija: Svijet

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: