Đoković: Jedna od najboljih sezona u životu, nije bilo lako pobijediti Sinera | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Svijet

Đoković: Jedna od najboljih sezona u životu, nije bilo lako pobijediti Sinera

Izvor: RTRS | Datum:19.11.2023.

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković izjavio je večeras u Torinu da mu je 2023. jedna od najboljih sezona u životu i da mu je kruna pobjeda protiv Janika Sinera.

 


- Ovo je poseban momenat. Jedna od najboljih sezona u životu. Kruna je pobeda protiv lokalnog heroja. Igrao je sjajan tenis. Jako sam ponosan. U poslednja dva dana sam igrao odlično. Morao sam da pojačam, da dobijam mečeve, da ne čekam da mi oni to daju. Taktički sam igrao drugačije danas, sve u svemu fenomenalna nedjelja - izjavio je Đoković po završetku meča.

 

Đoković je sa tribina imao podršku sina Stefana i ćerke Tare.

- Gledali su me posljednjih par dana, oduvijek sam želio da igram pred njima. Sada su svjesni šta se dešava. Tako sam zahvalan što sam otac dva divna anđela koji mi daju snagu - dodao je najbolji teniser svijeta.

 

Siner je imao veliki podršku sa tribina, ali je Đoković sigurno stigao do trijumfa.

- Odigrao sam fantastičan meč, taktički dosta drugačije nego u grupnoj fazi. Imao sam oštrinu od početka, nametnuo sam svoj ritam, servirao sjajno. Imao sam šanse za dupli brejk i onda stvari su se malo zakomplikovale, imao je dva servis gema 15:40 i 0:30, ali ostao sam priseban. Nije bilo lako igrati pred publikom koja je bila ovako glasna i koja me je ometala između servisa, svašta se dešavalo. Tim više je ova pobjeda slađa - istakao je srpski teniser.

Srpski teniser je prije dodjele pehara čestitao Sineru na odličnim igrama u Torinu.

- Siguran sam da ćeš sljedeće godine uspjeti da osvojiš grend slem i jednog dana budeš i broj jedan. Moj tim i ja imali smo dobre i loše trenutke, 24 sata smo zajedno. Ovo je jedan od najvećih pehara u našem sportu, osvojio sam ga sedmi put. Želim da se zahvalim svima, Goranu, Miljanu, porodicu, mojoj djeci - rekao je Đoković.

Đoković je večeras osvojio rekordnu sedmu titulu na Završnom ATP Masters sezone, pošto je u finalu pobijedio Sinera 6:3, 6:3.

 

Srpski teniser je stigao do sedme titule na završnom turniru čime je postavio novi rekord koji je do danas delio sa Rodžerom Federerom.

Đoković je ranije obezbijedio prvo mjesto na ATP listi na kraju godine, osmi put u karijeri. Srpski teniser će sutra zvanično započeti 400. nedjelju na čelu ATP liste.

 

Turnir u Torinu igrao se za nagradni fond od 15 miliona dolara.


Kategorija: Svijet

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: