Vreme je Za Nokaut Fazu Lige Šampiona . Ko Može do Trofeja? | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Svijet

Vreme je Za Nokaut Fazu Lige Šampiona . Ko Može do Trofeja?

Datum:30.12.2023.

Grupe su završene I vreme je da dobijemo odgovore na pitanje ko može do “Ušatog” trofeja?

Koji Timovi Su Se Kvalifikovali za Nokaut Fazu 2023/24?

 

Velike borbe su se vodile u grupnoj fazi ove sezone I par timova do poslednjeg zvižduka nije znalo da li će se kvalifikovati za prvu nokaut fazu Lige Šampiona. Predstavićemo vam listu timova koje su prošle grupu kao prvoplasirane I drugoplasirane.

 

Prvoplasirani  Timovi:             

1.    Bajern Minhen

2.    Arsenal

3.    Real Madrid

4.    Real Sosijedad

5.    Atletiko Madrid

6.    Borusija Dortmund

7.    Mančester Siti

8.    Barselona

 

Drugoplasirani Timovi:

1.    Kopenhagen

2.    PSV

3.    Napoli

4.    Inter

5.    Lacio

6.    PSG

7.    RB Lajpcig

8.    Porto

 

 

 

Svi Dvomeči Osmine Finala

 

Porto – Arsenal

 

Portugalski velikan je do svog mesta u osmini finala došao pobedom protiv direktnog rivala, ukrjinskog Šahtjora , sa 5:3. U ovom direktnom okršaju, Porto se pokazao kao kvalitetniji rival I samo je potvrdio prolaz posle pobede I na gostujućem terenu u prvom kolu sa 1:3.

Arsenal u svojoj grupi nije imao većih problema I završio je kao prvi pored Lensa, PSV-a I Sevilje. Arsenal je pretrpeo poraz u Francuskoj od Lansa ali im se revanširao u Londonu sa 6:0, takođe su protiv PSV-a odigrali samo 1:1. Ipak to je bilo dovoljno za ubedljivo prvo mesto u grupi sa 13 bodova.

 

Ujednačen duel koje će odlučivati nijanse.

 

Napoli – Barselona

 

Italijanski predstavnik igra ove sezone u Seriji A po sistemu toplo-hladno, dok je njihova forma u Ligi Šampiona bila nešto bolja o čemu svedoči njihov prolazak među 16 najboljih. Napoli je završio na drugom mestu iza Real Madrida sa 10 bodova. Pretpreli su 2 poraza od Real Madrida I igrali nerešeno sa Union Berlinom  1:1 u Napulju, osvojili su čak 6 bodova više od trećeplasirane Brage.

 

Barselona ove sezone igra vrlo promenljivo, I u velikom je padu forme u drugom delu jesenje polusezone, kako u Primeri tako I u Ligi Šampiona. Posle odličnog starta I tri pobede , usledili su porazi od Šahtjora I Antverpa na gostujućim terenima. Završili su kao prvi grupi sa istim brojem bodova kao Porto .

 

Dobra je stvar za obe ekipe da kreće novogodišnja pauza jer su u velikom padu forme, ima vremena za konsolidaciju, ali svakako obe ekipe mogu da se nadaju prolasku dalje.

 

PSG – Real Sosijedad

 

Strepeo je PSG do poslednjeg zvižduka u “grupi smrti”, gde se ispostavilo da im je bod u Dortmundu bio dovoljan za prolazak dalje. Završili su kao drugi u grupi sa istim brojem bodova kao Milan I samo 3 više od Njukastla. Dovoljno za novu osminu finala.

 

Real Sosijedad je pomalo neočekivano završio kao prvi u grupi  sa istim brojem bodova kao Inter, a zahvaljujući boljem međusobnom skoru. Benfika I Salcburg nisu im bili ravnopravni rivali.

 

Mogu li uvek neugodni španci da zaustave Mbapea I družinu, jedva čekamo da vidimo.

 

Inter – Atletiko Madrid

 

Posle prošlogodišnjeg finala u ovom takmičenju, oseća se da Inter igra sa dosta samopouzdanja ovo takmičenje. Završili su kao drugi u grupi ali bez poraza sa 12 bodova.

 

Čolo Simeone je u potpunosti promeni krvnu sliku Atletika, I od dosadne ekipe je stvorio jednu od najpotentnijih I najlepših za gledanje, o tome svedoči prvo mesto bez poraza I 14 bodova.

 

Blagu prednost dajemo Atletiku zbog forme I stila igre.

 

 

PSV – Borusija Dortmund

 

PSV je igrao jedan od najlepših fudbala u grupnoj fazi, I zasluženo je našao svoje mesto u osmini finala zajedno sa Arsenalom iz svoje grupe.

 

Borusija Dortmund je pokazala kakva je klasa u najtežoj grupi sa PSŽ-om, Milanom I Njukastlom. Prvo mesto u ovakvoj grupi je svakako dokaz za to.

Dortmund je veliki favorit.

 

 

 

Lacio – Bajern Minhen

 

Posle par godine pause Lacio se izborio za mesto u nokaut fazi uz Atletiko Madrid sa čak 10 bodova u grupi.

 

Iako jako oscilira ove sezone, senku na grupnu fazu mu baca remi sa Kopenhagenom u Minhenu , ta pobeda je falila za maksimalnih 18 bodova.

 

Definitivno Bajern kao najnepoželjniji protivnik u ovoj fazi takmičenja.

 

FC Kopenhagen – Mančester Siti

 

Danci su priredili prvorazrednu senzaciju prolaskom grupe ispred Mančester Junajteda I Galatasaraja. Najveće iznenađenje u protekloj deceniji sigurno, a možda I duže.

 

Aktuelni prvak Evrope se prošetao svojom grupom sa maksimalnim brojem bodova, I apsolutni je favorit u ovom dvomeču.

Proverite kako se kladiti online u Srbiji, I vidite koje su kvote na favorita, a koje na Kopenhagen.

 

 

RB Lajpcig – Real Madrid

 

Lajpcig je vrlo lako prošao grupu uz 4 pobede I 2 poraza od Mančester Sitija. Jako kvalitetna ekipa.

 

Ne treba trošiti mnogo reči o timu koji važi za kraljevski sa 14 titula prvaka Evrope. Maksimala u grupi sa 18 bodova I borba za prolazak dalje.

Real je favorit, ali Lajpcig je pokazao da ume sa najboljima.

 

Vrlo uzbudljivi dueli su pred nama I jedva čekamo da dođe februar!


Kategorija: Svijet

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: