Šta nas čeka u sportskoj 2024. godini? | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Svijet

Šta nas čeka u sportskoj 2024. godini?

Izvor: RTRS | Datum:01.01.2024.

U 2024. godini biće održani brojni veliki sportski događaji od kojih se izdvajaju Olimpijske igre u Parizu i Evropsko prvenstvo u fudbalu u Njemačkoj. Pred nama je možda i nikad uzbudljivija teniska sezona u kojoj će Novak Đoković pokušati da osvoji "Zlatni slem".
 

 


Sve oči sportske javnosti biće uprte u Pariz koji je od 26. jula do 11. avgusta domaćin Ljetnih olimpijskih igara.

Najveća planetarna smotra sporta bez sumnje će biti kruna 2024. godine jer je olimpijska medalja san svakog sportiste.

Glavni grad Francuske će po treći put biti domaćin Ljetnjih olimpijskih igara jer je to već bio 1900. i 1924. godine.

Uz London, Pariz je jedini grad koji će tri puta ugostiti najbolje sportiste planete.

Francuska je dobila priliku da na svojoj teritoriji organizuje šeste Olimpijske igre.

Igrama u Parizu predhodiće još jedan spektakl. Od 14. juna do 14. jula Njemačka će biti domaćin Evropskom prvenstvu u fudbalu.

Najbolje selekcije Starog kontineta među kojima su Srbija (plasirala se nakon 24 godine) i Hrvatska, dok je BiH još na čekanju-igra baraž, boriće se za titulu prvaka Evrope.

Igraće se u deset njemačkih gradova, a veliko finala na programu je 14. jula u Berlinu.

Malo je sportova bar na ovim evropskim prostorima koji mogu da se porede sa najvažnijom sporednom stvari na svijetu, a EURO 2024. biće 17. izdanje fudbalskog prvenstva Evrope koje organizuje UEFA.

Čekaju nas velika teniska uzbuđenja. Novak Đoković će biti u misiji učvršćivanja statusa najboljeg tenisera u istoriji pod pritiskom nikad jačih mladih snaga (Alkaraz, Siner, Zverev...), a nakon godinu dana pauze vraća se i Rafael Nadal.

Novak će imati priliku da osvoji "Zlatni slem", kada teniser u kalendarskoj godini osvoji sva četiri grend slema i zlatnu olimpijsku medalju.

Ipak, prioritet će biti nastupi na četiri grend slem turnira, a srpski as ih ima već 24 i svaki naredni naslov samo bio potvrdio status najvećeg svih vremena.

Saznaćemo ko su novi prvaci Evrope u rukometu i vaterpolu, a pred nama je i Svjetsko dvoransko prventvo u atletici, kao i završetak klupske sezone u fudbalu i košarci.

Evropske titule brane fudbaleri Mančester Sitija i košarkaši Real Madrida.

Titulu u NBA ligi braniće Denver predvođen Nikolom Jokićem.


Kategorija: Svijet

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: