Preminuo košarkaški trener Dejan Milojević | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Svijet

Preminuo košarkaški trener Dejan Milojević

Izvor: Rtrs | Datum:17.01.2024.

Srpski košarkaški trener Dejan Milojević preminuo je u 47. godini od posljedica infarkta, koji je imao protekle noći.

Milojević je preminuo u SAD, gdje je bio jedan od trenera u NBA ligašu Golden stejt Voriorsima. Noćas je preživio srčani udar, odmah je prevezen u lokalnu kliniku, gdje je i preminuo večeras.

 

Košarkašku karijeru Dejan Milojević započeo je u KK Beovuk iz Beograda kod trenera Miše Lakića. Dok je igrao za juniore Beovuka, postigao je na jednoj utakmici 131 poen, što je i dan danas rekord.

 

Godine 1998. je prešao u FMP Železnik kod Nebojše Čovića. Poslije dvije odigrane sezone u FMP, odlazi u Budućnost u kojoj je pokazao svoje košarkaške sposobnosti i za četiri godine provedene u klubu osvojio je u sezoni 2000/01 duplu krunu i prošao u 16 najboljih ekipa u Evroligi.

 

Godine 2004. potpisao je za Partizan i postao najbolji igrač NLB lige i nekoliko puta najkorisniji igrač kola u Evroligi. Sa Partizanom je osvojio dvije titule prvaka Srbije i Crne Gore. Izabran je za najboljeg igrača Jadranske lige i za najboljeg igrača SCG u sezoni 2003/04.

 

Iz Partizana odlazi u Pamesu gde provodi dvije sezone, ali sa nešto manjim uspjehom. Sezonu 2008/09. je bio član turskog Galatasaraja. Godine 2009. vratio se u Partizan da završi karijeru ali je, zbog problema sa kolenom, odlučio da završio karijeru.

 

U oktobru 2012, nakon odlaska dotadašnjeg trenera Vlade Vukoičića u Crvenu zvezdu, Dejan Milojević postao je prvi trener Mega Vizure. Bio je član stručnog štaba selektora Srbije Igora Kokoškova, a onda je i samostalno vodio Budućnost.

 

Dejan Milojević bio je član mlade reprezentacije ispod 22 godine sa kojom je osvojio zlato. Sa seniorskom reprezentacijom SR Jugoslavije, osvojio je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu 2001. u Turskoj. Igrao je takođe i na EP 2005. u Srbiji i Crnoj Gori.

 

Svi detalji oko komemoracije i sahrane će biti naknadno objavljeni.


Kategorija: Svijet

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: