Tijani Bošković prestižno priznanje | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Svijet

Tijani Bošković prestižno priznanje

Izvor: RTRS | Datum:29.01.2024.

Prvi dio Lige šampiona u ženskoj odbojci protekao je u znaku Tijane Bošković.

 

 

Iako njen tim u grupnoj fazi nije zabilježio sve pobjede i moraće da igra plej-of, Bilećanka je definitivno ostavila pečat na uvodni dio elitnog takmičenja.

 

Navijači su imali priliku da biraju igračicu koja će dobiti MVP nagradu na kraju grupne faze i u tom glasanju je Boškovićeva odnijela ubjedljivu pobjedu.

 

Glavna uzdanica Ezačibašija osvojila je 63,1 odsto glasova, iza je ostavila Paolu Egonu sa 20,2 odsto i Ekatarinu Anktropovu, koja je uzela 9,5 odsto.

 

Turski tim je u grupi ostvario četiri pobjede - po dvije protiv Vašaša i Marice Plovdiv, a izgubio je oba puta od Skandićija. Zauzeo je drugu poziciju, pa će do četvrtfinala pokušati da dođe kroz plej-of mečeve. Rival u razigravanju je ekipa Prometeja.

 

Tijana je u prvom kolu protiv Vašaša postigla 23 poena, a u drugoj rundi na meču sa Maricom upisala je 13. U trećem kolu protiv Skandićija ni njenih 28 poena nije bilo dovoljno za trijumf Ezačibašija.

 

U četvrtoj rundi protiv Marice je pauzirala, a u petom kolu je donijela ekipi pobjedu protiv Vašaša sa 28 poena. U posljednjem meču u grupi u porazu protiv Skandićija imala je 27 poena.

 

 


Kategorija: Svijet

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: