Bolan poraz Alkaraza | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Svijet

Bolan poraz Alkaraza

Izvor: RTRS | Datum:18.02.2024.

Karlos Alkaraz nije uspio da odbrani titulu na turniru u Buenos Ajresu.
 

 


Španski teniser je u polufinalu skoro glatko poražen od 21. igrača na svijetu Nikolasa Đarija sa 2:0 u setovima.

Alkaraz je poražen za nešto manje od dva sata igre sa 7:6, 6:3 i nije uspio da se plasira u finale.

Poraz drugog tenisera svijeta je veliko iznenađenje, s obzirom na to da je bio apsolutni favorit i branilac titule u Buenos Ajresu.

Alkarazu je to tek četvrti poraz na šljaci od početka 2023. godine, a Đariju je ovo bila prva pobjeda protiv Alkaraza u karijeri.

Španac je izgubio 150 poena i sada ima 9.105 na drugom mjestu ATP liste, dok je prvi Novak Đoković sa 9.855 poena.

Đari, treći nosilac na turniru, za trofej će se boriti sa Fakundom Dijasom Kostom koji je prethodno savladao Koriju i srpskog tenisera Dušana Lajovića.

Po završetku meča, Alkaraz je polomio reket, vidno frustriran zbog poraza, a Đari je rekao da je ovo veliki korak za njega.

- Treća sreća. Karlos je jedan od najboljih na svijetu i ova pobjeda mi zaista mnogo znači - rekao je Đari.

Alkaraz je čestitao protivniku na pobjedi.

- Težak poraz, zaista me boli što sam izgubio. Ima mnogo stvari koje moraju da se poprave, moj nivo igre mora da raste. Igrao sam dobar tenis, ali daleko od svog stvarnog nivoa. Fizički sam se dobro osjećao i to je važno, uz dodatni rad biću bolji. Pozitivna stvar je što vidim da dosta toga mogu da unaprijedim. Moram mnogo bolje da čitam igru, da dam svoji najbolju verziju u momentima tenzije. Danas mi je nedostajalo toga na 0:30, na brejk poenima, tada je trebalo igrati drugačije - zaključio je Španac.


Kategorija: Svijet

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: