Alkaraz: Đoković je po brojkama najbolji teniser svih vremena | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Svijet

Alkaraz: Đoković je po brojkama najbolji teniser svih vremena

Izvor: RTRS | Datum:21.02.2024.

Španski teniser Karlos Alkaraz izjavio je danas da je Novak Đoković po brojkama najbolji igrač u istoriji ovog sporta.
 

Alkaraz je trenutno drugi teniser svijeta, a posljednju titulu je osvojio prošle godine na Vimbldonu.

- Sezona je veoma duga i ne obraćam mnogo pažnje na to. Želim da pobjeđujem, želim dobar rezultat na svakom turniru na kom igram. Trudim se da ne budem pod pritiskom zbog rezultata. Morate da učite iz svakog poraza. Sada obraćam pažnju na to kako da upravljam određenim trenucima i da bolje čitam igru - rekao je Alkaraz u intervjuu za špansku Marku.

On je priznao da su mu teško pali neki porazi na Turu.

- Bilo je mečeva i poraza koji su me pogodili, poput onih od Aleksandra Zvereva i Đokovića na ATP finalu, od Nikolasa Đarija u polufinalu Buenos Ajresa - izjavio je Alkaraz, koji je priznao da je zaplakao poslije poraza od Đokovića u finalu završnog turnira sezone u Torinu.

Alkaraz bi trećeg marta trebalo da odigra egzibicioni meč sa Rafaelom Nadalom.

On je odgovorio i na pitanje da li bi volio da igra sa Nadalom na Rolan Garosu.

- Naravno da bih volio, gdje god. Volio bih da se opet suočim s njim, da se takmičim protiv njega, još jednom ili dvaput. Bilo bi nevjerovatno da ponovo igram sa njim - dodao je drugi teniser svijeta.

Alkaraz je naveo da se slaže sa izjavom Nadala, koji je nedavno rekao da je Đoković najbolji igrač u istoriji tenisa.

- Svako ima svoje viđenje stvari. Za neke je Đoković najbolji, za druge Nadal, za treće Federer. Rafa je rekao da je Đoković najbolji po brojkama, tako i ja mislim. Đoković je najbolji u istoriji po brojkama, u to nema sumnje. Vjerujem da je priča o tome ko je najbolji nešto što prevazilazi brojke. Sva trojica su tu i za mene su sva trojica velikani - istakao je Alkaraz.

Đoković je u karijeri osvojio 24 grend slem trofeja.

- Imati 24 grend slem titule je preveliko očekivanje. To je nešto što tražim, ko ne bi želio to, ali to je preveliko razmišljanje -  dodao je španski teniser.

Alkaraz je naveo da želi da osvoji zlato na Olimpijskim igrama u Parizu.

- Endi Marej me inspiriše, jer je osvojio dva olimpijska zlata. Nadam se da ću i ja to da uradim - istakao je španski teniser.

Alkaraz je jutros zbog povrede zgloba predao meč prvog kola na ATP turniru u Rio de Žaneiru brazilskom teniseru Tijagu Monteiru.


Kategorija: Svijet

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: