Kraj ere: Kaka potvrdio da ide u penziju | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Svijet

Kraj ere: Kaka potvrdio da ide u penziju

Izvor: Agencije | Foto: Sport klub | Datum:18.12.2017.

Rikardo Kaka je objavio da završava sa aktivnim igranjem fudbala.

Kaka (foto:Sport klub) -

Takva odluka je bila očekivana nakon što Kaka u Orlandu nije ostao poslije polovine oktobra kada je odigrao posljednji takmičarski meč za Orlando Siti.

On je svoju odluku objelodanio za Globo, poslije razgovora sa svojom porodicom.

"Moja karijera profesionalnog igrača se ovdje završava. Trebalo mi je malo vremena da razmislim i odlučim u miru. Pričao sam sa ljudima bliskim meni, roditeljima, bratom, djevojkom i svastikom, sa petoro ljudi. Bilo je vrijeme za molitvu zahvalnosti i zaključio sam da je vrijeme da završim sa igranjem fudbala", rekao je Kaka.

Sa Milanom je osvajao sve, od Lige šampiona, italijanskog Kupa, Svjetskog klupskog prvenstva, a sa Realom je podizao trofej Kupa i LaLige.

"Sada ću da se spremim da nastavim fudbalski život u drugoj ulozi. Volio bih da radim kao trener, sportski direktor ili da budem u ulozi koja kombinuje poslove na terenu i u klubu. Milan mi je nedavno poslao jednu ponudu, vidjećemo", rekao je Kaka.

Brazilac je tokom karijere osvojio i Svjetsko prvenstvo 2002. godine, a posljednji je prije Lionela Mesija i Kristijana Ronalda koji je osvojio Zlatnu loptu, još davnog 2. decembra 2007. godine.


Kategorija: Svijet

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: