Poznata picerija iz Velike Britanije otkrila je recept za omiljenu picu Margaritu | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Zabava

Poznata picerija iz Velike Britanije otkrila je recept za omiljenu picu Margaritu

Datum:21.04.2020.

Picerija sa dugom tradicijom objavila vanvremenski recept za najukusniju picu margaritu koju možete spremiti u kućnim uslovima.

Gotovo da ne postoji osoba na svijetu koja ne voli picu, a dok smo još savjetovani da ostanemo kod kuće, poznati lanac picerija iz Velike Britanije, PIZZA EXPRESS , otkrio je recept za omiljenu picu Margaritu.

Sve počinje od savršene baze koja treba da bude tanka, hrskava i ukusna. Zatim dolaze jednostavni, ali bogati ukusi bosiljka, rastopljene mocarele i paste od paradajza.

Vanvremenski recept nalazi se na meniju Pizza Express-a još od 1965. godine, a koraci nisu teški za slijediti.

Vrijeme pripremanja 40 minuta.

Sastojci:
-150 ml tople vode

- 1 kašika šećera

-15 g svežeg kvasca (ili dvije kašike suvog kvasca)

-225 g običnog brašna (plus dodatak za rad)

-1,5 kašičica soli

- maslinovo ulje

- 80 g paste od paradajza

- 70 g mocarele (ili bilo kojeg sira)

- bosiljak

Priprema:
Zagrejte rernu na 230 stepeni. Izmrvite kvasac u toploj vodi i dodajte šećer. Ostavite da smjesa stoji 10-15 minuta na toplom mestu dok se na površini ne razvije pjena.

Prosijte brašno i so u veću posudu za mješanje i u sredinu ulijte smjesu kvasca i maslinovo ulje. Pobrašnite ruke i rukama polako izmješajte dok se sastojci ne sjedine.

Miješajte testo 10 minuta dok ne postan glatko, svilenkasto i meko.

Stavite tijesto u podmazanu posudu, pa premažite paradajzom. Nakon toga rasporedite mocarelu, začinite origanom i biberom, pa prelijte i malo maslinovog ulja. Pecite u rerni 10-15 minuta dok se sir malo ne oboji. Kada bude spremna, stavite bosiljak na vrh i servirajte.


Kategorija: Zabava

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: