Prvi supermarketi bez prodavaca u Pekingu i Hangdžou | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Zanimljivosti

Prvi supermarketi bez prodavaca u Pekingu i Hangdžou

Izvor: Tanjug | Datum:08.06.2015.
Supermarketi bez prodavaca, u kojima potrošači sami plaćaju robu na izlazu iz prodavnica, otvoreni su u Pekingu i Hangdžou, u istočnoj kineskoj provinciji Džediang.

Tokom jučerašnjeg prvog dana probnog rada, bilo je i kupaca koji su iznijeli skupe proizvode bez plaćanja, prenijeli su kineski mediji.

Odabrane proizvode potrošaći mogu da plate gotovinski, kreditnim karticama ili putem interneta, ali je većina potrošača pokušala da to izbjegne, prenosi Kineski radio internacional.

Većina od preko 30 kupaca u jednoj od prodavnica izašla je ne plativši robu, a sa sobom su odnijeli veoma skupe proizvode. Jedan potrošač je ostavio samo 10 juana (1,6 dolara) za skupe cigarete i vino.

Direktor Kredit Susam agencije za plaćanje, Hu Tao, kaže da se nada da će se svijest ljudi promijeniti i da će potrošači prihvatiti ovakav način rada samoposluga.


Kategorija: Zanimljivosti

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: