Procvjetale trešnje označile početak proljeća u Japanu | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Zanimljivosti

Procvjetale trešnje označile početak proljeća u Japanu

Izvor: Tanjug | Datum:18.03.2018.

Proljeće je zvanično stiglo u Tokio, gdje je državna meteorološka agencija oglasila da su trešnje počele da cvjetaju, pokrenuvši niz proslava.


Stručnjaci meteorološke agencije koji posmatraju trešnje hrama Jasukuni, utvrdili su da su se prvi cvjetovi pojavili devet dana ranije nego inače, navodi Hina.

Tokom dvije nedjelje, koliko traje cvjetanje, na ulici, u školama i hramovima slavi se dolazak proljeća u znaku ružicasto-bijele boje trešnjinog cvijeta.

"Blage temperature krajem februara i početkom marta ubrzale su otvaranje cvjetnih pupoljaka", rekao je novinarima zvaničnik meteorološke agencije u hramu Jasukuni, u središtu japanske prestonice, prenosi N1.

Službeni dolazak proljeća u Tokio tema je svih naslovnih strana japanskih medija, a meteorološke agencije se takmiče u predviđanjima za druge velike gradove u zemlji.


Kategorija: Zanimljivosti

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: