Ako ste se pitali, odgovor je stigao: Ove rase pasa su idealne za život u stanu ! | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Zanimljivosti

Ako ste se pitali, odgovor je stigao: Ove rase pasa su idealne za život u stanu !

Izvor: www.apetit.rs | Datum:27.02.2019.

Nekada nije lako uskladiti želje i mogućnosti. Možda smo ljubitelji haskija ili samojeda, ali ako živimo u malom stanu, bez obzira na ljubav prema psima, da li će to biti dobar izbor? I nije samo pitanje veličine životnog prostora, to je možda i najmanji problem. Mnogo je veće pitanje koliko smo spremni da odvojimo vremena za "prijatelja za cijeli život".

Postoje rase pasa kojima neće teško pasti ako nemaju tri ili četiri polučasovne šetnje dnevno i koje neće imati ništa protiv ako niste pretjerano aktivni. Ovo su mali psi, gotovo idealni za stan.

Engleski buldog

Odani i lojalni...i mirni, da ne kažemo lijeni. Najviše vole udobnost u prostoru u kom borave. Idealni za stan i vlasnike koji su i sami pomalo lijeni. Bez uvrede. Radije će, poput vlasnika, da budu u fotelji ispred ekrana, nego da idu u šetnju. Vlasnici engleskog buldoga znaju da se našale pa kažu da njihove ljubimce mrzi i da zalaju, radije će da zadrijemaju. Još jedna dobra karakteristika je - strpljenje. Idealni za stan, ali i za porodice sa djecom.

Bostonski terijer

Crno-bijeli ljepotani imaju i nadimak američki džentlmeni. Ako se pravilno vaspitaju, idealni su za manji prostor i miran komšiluk. Za razliku od drugih rođaka, terijera, njihova narav u potpunosti opravdava nadimak.


Čivava

Mala i neodoljivo slatka, često je možemo vidjeti kako viri iz torbe neke od vlasnica. I nema ništa protiv! Zbog svoje veličine, idealna je za male stanove, ali samo one sa debelim zidovima, jer umije da bude itekako glasna kada joj nešto nije po volji.


Jazavičar

Kao i čivava, zbog veličine, sjajno će se snaći u ne previše kvadrata. Ali i kao prethodni sa liste, umije da bude gromoglasan. Ne traži mnogo vježbe, jedini savjet - pazite na ishranu, skloni su da se lako i brzo "ubuce".

Mops

Gdje vi, tu i on. To je deviza mopsa. Brzo se vežu za gazdu, i nemojte da se iznenadite ako vas u stopu prate po stanu. Ako drijemate poslije ručka, pridružiće se. Ako je počela omiljena serija, sklupčaće se pored vas.

A sada, rase za koje nikada ne bi rekli da mogu da se nađu na ovoj listi "malih pasa za stan".


Njemačka doga

Na prvi pogled pomislili biste da smo pogriješili. Međutim, u ovom slučaju veličina vara! Njemačka doga je zapravo nježni div. Uživaće pored vas na kauču - ova pseća gromada neće se libiti da se ušuška pored vas kada odmarate ili drijemate. Tihi su, lako se vaspitavaju i dresiraju, i prije svega dobor se prilagođavaju sredini.


Hrt

Još jedno iznenađenje na listi! Priznajte, ovo je možda rasa koja bi vam posljednja pala na pamet! Trkački pas traži da se istrči, zar ne? Naravno da ima istine, ali istina je i da su ovi psi zapravo mirni i opušteni i uživaju kada se izležavaju. Veliki plus je i to što ne zahtjevaju previše njege i ne linjaju se.

Kada se sve sumira, zaključak je da, zapravo, svaki pas može da se prilagodi, bez obzira na veličinu, sopstvenu i prostora u kome živi. Najbitnija je ljubav, njega i pažnja koju ćete posvetiti ljubimcu. Pri izboru psa, najbolje je da se vodite karakterom, a ne veličinom psa. I, ako ne žudite toliko za rasnim psima i onim sa pedigreom, udomite nekog čupavka sa ulice, malog ili velikog...


Kategorija: Zanimljivosti

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: