Turisti u Hrvatskoj snimili najveću evropsku zmiju dok se pokušala popeti na brod | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Zanimljivosti

Turisti u Hrvatskoj snimili najveću evropsku zmiju dok se pokušala popeti na brod

Izvor: ATV | Datum:03.07.2019.

Mađarski turisti su tokom odmora u Hrvatskoj, između otoka Kakan i Velog Borovnjaka kod Šibenika, snimili morsku zmiju za koju se ispostavilo da je najduža u Evropi.

Stručnjak Andrej Simčić je za portal Morski.hr kazao da je riječ o četveroprugom smuku (Elaphe quatuorlineata), najdužoj evropskoj zmiji koja može narasti oko 2 i pol metra i koja nije otrovna.

"Rijetko grize, više sikće da upozori one koji se približe i gleda svaku priliku da pobjegne. Mala je vjerojatnost ugriza čak i ako se uzme u ruku. U proljeće se hrani s mladim i starim pticama, penje se na drveće, ali u glavnom se hrani glodrima - zapravo je jako korisna. Sve zmije plivaju, pa ova na snimci i nije neka rijetkost. Moguće da je baš bila na stablu iznad mora pa je pala, a to što se želi popeti na brod je prirodno, jer želi vani na kopno", rekao je Simčić.



Kategorija: Zanimljivosti

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: